Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜMRANİYE’DE BULUŞTU..

Türk Dünyası Belediyeler Birliği

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Mart ayı toplantısı,  farklı ilçe ve ülkeden Yerel Yöneticilerin katılımı ile Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Ev sahibi Başkan Hasan Can, toplantının belediyeler arasındaki işbirliğini geliştirme ve ortak kültürlerin paylaşımı açısında önemli olduğunu söyledi.

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 2Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, TDBB Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığındaki toplantıya, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, TDBB Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak, Moğolistan Nalaikh Belediye Başkanı Khaan Sharavkhaan, Kırgızistan Issık-Göl Devlet İdaresi Başkanı Danır Imanaliev, Kırgızistan’dan Adılet Abdıkadırov, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Safranbolu Belediye Başkanı ve TDBB Denetim Kurulu Üyesi Necdet Aksoy, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın katıldı.

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 8Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantılarıyla Türk Dünyası arasındaki ortak kültür ve medeniyet mirasını temel alarak belediyeler arasında dayanışma ve yardımlaşma çalışmalarını sağlamak ve yönetimlerin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanması amaçlanıyor.

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 9Toplantı öncesinde TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İhlas Haber Ajansına TDBB ve çalışmaları ile ilgili bir röportaj verdi. Ardından Kırgızistan’ın Issık-Göl Vilayeti’nde yapılması planlanan camii protokolünün imzalanmasıyla toplantı başladı. Projenin imzasını Kırgız temsilcisiyle birlikte atan Birlik Başkanı Karaosmanoğlu, birlik üyelerinin katkısıyla bölgedeki büyük bir ihtiyacın giderileceğini dile getirdi.

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 10Ardından TDBB Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak geçen Yönetim Kurulu toplantısından bu güne gerçekleştirilen faaliyetler ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 4Toplantının belediyeler arasındaki işbirliği çalışmalarını geliştirmek ve ortak kültürün devam ettirilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantılarını 3 ayda bir farklı bir şehir veya ülkede yapıyoruz. Bu toplantılar sayesinde belediye başkanları olarak bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunuyoruz. Bu seferki yönetim kurulu toplantısı da Ümraniye’de yapılıyor. Türk Dünyası Belediyeler Birliği yönetim kurulunu başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere Moğolistan’dan, Kırgızistan’dan, Kıbrıs’tan ve Türkiye’nin farkı yerlerinden gelen yönetim kurulu üyelerini burada ağırlamaktan dolayı memnunuz, tekrar hoşgeldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 7Yerel yönetimler arasında tecrübelerin paylaşılmasının ve çalışmalarda birlikte olmanın büyük fayda sağlayacağını ifade eden, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gönül coğrafyamızdaki birliği beraberliği, yönetimlerde hizmetlerin kalitesinin arttırılmasını, karşılıklı tanışmanın kültürün en güzel örneğini, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde yerel yönetimlerle yaptığımız işbirliği toplantılarında yapıyoruz” dedi.

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 6Toplantının sonunda Başkan Hasan Can, haberci yakınları ve habercilerin 15 Temmuz’da yaşadıklarını anlatan, “Haberciler Darbecilere Karşı” kitabını tanıtarak, her bir birlik üyesine Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında yapılan feretiko, kravat, kitap seti ve yaldız işlemeli cam tabak hediye etti. Fotoğraf çekimiyle son bulan toplantı sonrasında, belediye başkanları Ümraniye Belediye hizmet binasına geçti. Belediye bahçesinde sergilenen; 15 Temmuz akşamı tankın ezdiği aracın hikâyesini belediye başkanlarına anlatan Başkan Hasan Can, daha sonra konuklarına belediye hizmet binası içerisindeki birimleri gezdirdi ve misafirlerini makamında ağırladı.

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 3

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 5

ümraniye belediyeler birliği toplantısı 1

Reklamı Geç