Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRKİYE’NİN ÇEKMEKÖY’DEN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI ANADOLU ASİAD…

Merkezi Çekmeköy’de kurulan ve

Merkezi Çekmeköy’de kurulan ve yurt içinden sonra Avrupa’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Orta Asya’ya dünyanın çeşitli bölgelerinde hızla örgütlenen, İşadamı Yücel Yalçınkaya’nın Kurucu Genel Başkanı olduğu Anadolu Birleştirici ve Sanayici İşadamları Derneği ASİAD, dünya çapında işlere imza atmaya devam ediyor. Kosova’dan Azerbaycan’a, Almanya’dan Kırgızistan’a çeşitli bölgelerde temsilcilikler vasıtasıyla örgütlenen ASİAD, yurt içinde de Ankara’dan Bursa’ya, İstanbul’dan Kayseri’ye bir çok ile temsilcilikler atamış durumda. Ülke ve millet meselelerinde yerli ve milli duruş vurgusunu her fırsatta dile getiren ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, “İş dünyamızı uluslararası ticaretle kalkındırmak başlıca gayemizdir” diyor.

Bölgemizin tanınan işadamı Yücel Yalçınkaya’nın kurucu genel başkanlığında merkezi Çekmeköy’de kurulduktan sonra yurt içi ve yurt dışında hızla yaygınlaşan Anadolu Birleştirici ve Sanayici İşadamları Derneği ASİAD, gurur veren başarılara imza atmaya devam ediyor. Ülkemizde İstanbul başta olmak üzere; Ankara, Bursa ve Kayseri gibi pek çok ilde hızla örgütlenen ASİAD, Avrupa’dan Asya’ya dünya çapında da önemli bölgelere temsilcilikler atamak kaydıyla yaygınlaşmasını sürdürüyor. Avrupa’da Almanya’ya, Balkanlar’da Kosova’ya, Kafkaslar’da Azerbaycan ve Kırgızistan gibi pek çok bölgeye temsilcilikler atayan ASİAD, büyümesini sürdürüyor.

www.yerelgazete.com.tr ye önemli açıklamalarda bulunan ASİAD Kurucu Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya, “ASİAD bir markadır ve ülkemiz için çok değerli bir sivil toplum örgütüdür. Anadolu ASİAD yerli ve milli bir sivil toplum kuruluşudur. ASİAD, ülkemizin sosyo-ekonomik, siyasi ve iktisadi gelişimi için her zaman sivil inisiyatif almış ve almaya da devam edecektir. Derneğimiz, ülkemiz adına uluslararası milli menfaatlerimizi merkeze alarak özellikle Avrupa kamuoyunda önemli lobi faaliyetleri yapmıştır. Uluslararası birçok ekonomik kurum ve kuruluşlarla sürekli iletişim halindeyiz. Gerek yurt dışı temsilciliklerimiz gerekse de yurt içinde bulunan üyelerimiz yatırım konusunda daima devletimizin yanında olmaya devam edecektir” dedi.

Anadolu ASİAD’ın kuruluşundan bugüne teşkilatlanma çalışmalarından ziyaret programlarına yaptığı bazı çalışmaları özetleyen Kurucu Genel Başkan Yücel Yalçınkaya, şu bilgileri verdi:

Anadolu ASİAD Avrupa Temsilcisi Sedat Demir, milli konularda gurur duyacağımız çalışmalar yapıyor. Avrupa Türk toplumunun özellikle ırkçılığa karşı durması ve bilinçlenmesi için sahada önemli çalışmalar yapan Sedat Demir ve arkadaşları, “Birlikten kuvvet doğar. Bu mücadele insanlık onuru ve ırkçı faşizan zihniyete karşı dik duruş mücadelesidir. Bu mücadele teşkilatsal değil, toplumsal mücadeledir. Hep beraber yürüyelim” diyerek ASİAD adına Hanau’da ses getiren eylemler gerçekleştirdi.

ASİAD Azerbaycan Temsilciliği’ne Azerbaycan Milletvekili adayı olan siyaset bilimci ve uluslararası gazeteci Ülker Piriyeva atandı. ASİAD ailesi olarak sayın Piriyeva’ya yeni görevinde üstün başarılar dileriz.

Anadolu ASİAD Kırgızistan Temsilciliği’ne Kırgız Milli İlimler Akademisi Doktora öğrencisi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kırgızca Koordinatörü, Kırgız Milli Yazarlar Birliği üyesi ve Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği Kırgızistan temsilcisi Altınbek İsmailov atandı. İsmailov, eşiyle birlikte açtığı “Mega Medical” adlı firması ile medikal sektöründe aktif bir şekilde faaliyet göstermekte.

Anadolu Birleştirici ve Sanayici İş Adamları Derneği, Kosova Temsilcisi olarak Taip Rte Miftari atandı. Türkiye ve Kosova arasındaki iş dünyası çalışmalarımızı başarı ile yürütecektir. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar dileriz. Bu aşamada yanımızda olan Başkan Vekili Fahri Yağlı ve Genel Başkan Yardımcısı Haydar Zengin’e teşekkür ederiz. Tüm ASİAD üyelerine hayırlı olsun.

Anadolu ASIAD Ankara Temsilcileri Av. Temel Eken ve Av. Şevket Alakoç, başkentte birbirinden önemli çalışmalara imza atıyorlar. Derneğimizi en güzel şekilde temsil ettikleri için Ankara temsilcilerimize teşekkür eder, iş hayatlarında ve faaliyetlerinde üstün başarılarının devamını dileriz.

Anadolu ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya, Genel Başkan Vekili Fahri Yağlı, Genel Sekreter Sedat Erdem ve Genel Başkan Yardımcısı Haydar Zengin ile Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Siniša Mihailovic’i makamında ziyaret etti. Göreve yeni atanan Bosna Hersek Başkonsolosu Mihailovic’e nezaket ziyaretinde bulunan Anadolu ASİAD yönetimi, kendisine başarı dileklerinde bulundu. Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Mihailovic, ekonomik ve ticari işbirliği için gerek yatırım, gerekse teşvik anlamında her türlü desteğin verileceğini belirterek, ziyaretten dolayı Anadolu ASİAD Heyetine teşekkürlerini sundu.

ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya ve yönetim kurulundaki iş adamları, eski bakan ve Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette dış politika gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bilhassa yurt dışında yapmış olduğu lobi faaliyetlerinden ötürü ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya’ya teşekkürlerini iletti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası Başkan Yalçınkaya, Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a başarı dileklerini iletti.

Maliye ve Hazine Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati’yi ziyaret ederek çeşitli konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunan Anadolu Birleştirici Sanayici ve İş Adamları Derneği ASİAD Yönetim Kurulu, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının önemi üzerine güzel bir çalışmaya imza attı.

ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya, Başkan Vekili Fahri Yağlı, Genel Başkan Yardımcıları Fuat Civelek, Sedat Erdem, Av Temel Eken ve Av Şevket Alakoç, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ı makamında ziyaret ederek önemli konularda görüş alışverişinde bulundular. ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, ziyarette dernek olarak yaptıkları faaliyetlere ilişkin bilgiler sundu. “Dış ticaret politikamızın temel felsefelerinden bir tanesi girişimci dış ticaret, diğeri ise vicdani ve insani dış politika” diyen Yalçınkaya, çok yönlü ve proaktif bir dış ticaret izlediklerini vurguladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran; “ASİAD’a teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’i ziyaret eden Anadolu ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya ve yönetimi istişarelerde bulundular. ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, bakanlık tarafından Eylül 2010-Mart 2012 döneminde yürütülmüş olan “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi” eşleştirme projesini desteklediklerini ifade etti. Yalçınkaya, “Almanya’da Yaşayan 700 bin vatandaşımızın sahte emeklilik şirketleri tarafından dolandırılarak emekli yapıldığı iddiasının araştırılması ve vatandaşlarımızla Almanya’da buluşulması Avrupa ASİAD şubemiz ve üyelerini çok sevindirmiştir” dedi. Yalçınkaya, yeraltı maden işçilerine bu yıl ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamının 23 Aralık 2020 tarihinden önce ödenmesini de teklif etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem; “Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda gelecek her proje bizim için önemlidir. ASİAD’a teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ASİAD’ın çalışmaları, faaliyetleri konusunda Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran’a bilgi sunumunda bulunuldu. Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran’la yapılan toplantıda ASİAD talep istek ve önerilerini dile getirdi. Mesleki ve teknik eğitimde müfredatın sürekli güncellenmesinin önemine değinen ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, bu konuda öğretimi yapılan tüm alan ve dal programlarının Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterliliklere uyumu konusundaki çalışmanın geçen yılın ekim ayında tamamlanmasından memnun olduklarını ifade etti. Yalçınkaya, meslek liselerinde 53 alanda iş dünyası ile imzalanmış 128 protokol için ASİAD’ın üzerine düşeni yapacağını söyledi. Yalçınkaya; “Mesleki ve teknik eğitim kurumları kalite güvencesi yönergesinin hazırlanması ve yürürlüğe konulması sevindirici” dedi. Yalçınkaya, mesleki ve teknik eğitim kurumları beş yılda en az bir kez kurumsal dış değerlendirmeye tabi tutulmasının yeterli olmayacağını iletti.

ASİAD Başkan Vekili Fahri Yağlı; geleceğin güçlü Türkiye’si için nitelikli teknik elemanlar yetiştirmenin önemini vurguladı. Yağlı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu ASİAD olarak meslek liselerindeki tüm alanlarda iş dünyası olarak iş birliği için hazır olduklarını söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran: “ASİAD Genel Başkanı’na ve yönetimine bu anlamda teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ASİAD Başkanı Yalçınkaya beraberinde Başkan Vekili Fahri Yağlı, Başkan Yardımcıları Sedat Erdem ve Fuat Civelek, ASİAD Ankara Temsilcileri Temel Eken ve Şevket Alakoç ile birlikte, Ankara Valisi Vasip Şahin’e bir ziyarette bulundu. Ankara Valiliği’nde gerçekleştirilen görüşmede ASİAD’ın faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin de nezaket ziyaretlerinden dolayı Başkan Yalçınkaya’ya teşekkür etti.

Reklamı Geç