Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRKİYE’NİN İLK ‘DOĞA DOSTU’ MİLLET BAHÇESİ..

Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye

Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Millet Bahçesi’nde yapılan doğa dostu doğalgazlı mangallar, ülke genelinde yaşanan yangınların ardından ilgi odağı oldu. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ormanlarımızın yanmaması çok önemli. Biliyorsunuz mangal geleneksel kültürümüzde var. Ama bunu daha iyi nasıl geliştirebiliriz diye düşündük ve bu sistemi getirdik. Ve vatandaşlarımız çok memnun” dedi.

Ülke genelinde piknik yaparken mangal yakan vatandaşların çıkardığı yangınlarla birlikte gözler, doğalgazlı mangallarla vatandaşlara hizmet veren Ümraniye Millet Bahçesi’ne çevrildi. Çevre ve hava kirliliğinin yanından orman yangınlarına neden olmamak için Ümraniye Belediyesi tarafından millet bahçesi içerisinde kurulan doğalgazlı mangallar, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İçerisinde bulunan spor alanları ve birçok sosyal alanı ile dikkat çeken Ümraniye Millet Bahçesi, Ümraniyelilerin yanı sıra çevre ilçelerden gelen vatandaşların da uğrak yeri oldu.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniye Millet Bahçesi’nde bir ilki uyguladık. Geçen sene Ağustos ayında açılışını yaptık ama resmi açılışını bu ay içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızla yapmak istiyoruz. Ümraniye’de değil Türkiye’de bir ilki yaptık. Millet bahçemizde ormanlarımız yanmasın, daha temiz bir ortam olsun diye doğalgazlı taş üzerinde mangallar kurduk” dedi.

Vatandaşların kanserojen olmayan daha temiz bir ortamda doğalgazlı mangallarda her türlü etini pişirebildiğini belirten Başkan Yıldırım, “Ormanlarımızın yanmaması çok önemli. Biliyorsunuz mangal geleneksel kültürümüzde var. Ama bunu daha iyi nasıl geliştirebiliriz diye düşündük ve bu sistemi getirdik. Ve vatandaşlarımız çok memnun. Temizlik yönünden hiçbir sıkıntı yok. Herkes elinde bir mangalla gelip kömürle gelip ateş yakmıyor. Biz de böylece ormanlarımızı da koruyoruz. Zaten yedi bölgede 150 aile, aynı anda etini ve mangalını burada yapabiliyor. Bu sebeple bir sıkıntı yaşanmıyor” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç