Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ’NÜN AÇILIŞI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI..

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı’na inşa edilen ve ‘dünyanın en geniş köprüsü’ unvanını sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 26 Ağustos Cuma günü hizmete açılıyor.

ucuncu kopru acilis 1Yatırım maliyeti 3 milyar dolar olan 120 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesimi üzerindeki köprü, gidiş ve geliş istikametlerinde 4’er karayolu şeridi ile ortada 2 demiryolu şeridi olmak üzere toplam 10 şeride sahip olacak. Raylı geçiş sisteminin aynı tabliyede olması nedeniyle de köprü dünyada ilk olacak. Genişliği 59 metre, kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor kırarken, açıklığı bin 408 metre olmak üzere toplam boyu 2 bin 164 metre ve bu özelliğiyle de “üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü” unvanını kazanacak.

ucuncu kopru acilis 6İstanbul’daki transit trafik yükünün hafifletilmesi, trafikten kaynaklanan hava kirliliği ve çevre sorunlarının ortadan kaldırılması öngörülen köprüyle yılda yaklaşık 1 milyar 450 milyon doları enerji, 335 milyon istanbul sex partner doları işgücü kaybı olmak üzere toplam 1 milyar 785 milyon dolar ekonomik kaybın önüne geçilmesi planlanıyor. Köprünün 120 kilometre uzunluğundaki otoyol ve bağlantı yollarıyla 26 Ağustos’ta açılışının yapılması planlanıyor.

ucuncu kopru acilis 5Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin devamı olan 169 kilometre uzunluğundaki Kurtköy-Akyazı ve 88 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri kesimleri için 4 Mayıs’ta ihale yapıldı. 2018 sonunda tamamlanması hedeflenen toplam 257 kilometre uzunluğundaki otoyollar ile Kuzey Marmara Otoyolu’nun tamamı hizmete açılacak.

ucuncu kopru acilis 4Köprünün geçiş ücretinin 3 dolar artı KDV olarak açıklanması eleştiri konusu oluyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışının 26 Ağustos’ta yapılacağını hatırlatarak, “Köprünün geçiş ücreti 3 dolar, otomobil eşdeğer olacak” dedi. Özellikle sosyal medya başta olmak üzere kamuoyunda ise “Yerli ve milli olarak tanıtılan böylesine devasa bir yatırım için neden dolar üzerinden fiyat belirleniyor” tartışması başlamış durumda.

ucuncu kopru acilis 3

ucuncu kopru acilis 2

Reklamı Geç