Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ULUS PAZARI ESNAFINDAN ‘EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN’ ÇAĞRISI..

Kapalı Pazar alanına taşınması

Kapalı Pazar alanına taşınması için ay sonuna kadar süre tanınan Çekmeköy’deki Ulus Pazarı Esnafı, adeta çileden çıktı ve belediyenin yazısını yakarak yerlere attı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a çağrıda bulunan esnaf; “15 Temmuz gecesi millet iradesi diyorduk işte millet iradesi burada ve bu milletin ekmeğiyle oynanmasına izin vermeyin” diye feryat etti.

ulus pazarı isyanda 4Çekmeköy’de aylardır süren ‘Kapalı Pazar Alanı’ tartışması bir türlü neticelenmedi. Bir yanda Ulus Pazarı Esnafı ve semt pazarları esnafı, diğer yanda Çekmeköy Belediyesi aylardır uzlaşamadı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıp işletmesi Çekmeköy Belediyesi’ne ve oradan da meclis kararı ile Yeditepe Şirketi’ne devredilen Kapalı Pazar Alanı’nın şehir merkezine ters bir noktada olduğu ve Pazar esnafının ticaret yapmasına elverişli bir mekan olmadığı gibi gerekçelerle taşınmak istemeyen pazarcı esnafı aylardır sesini duyurmaya çalışıyor. Sosyete Pazarı olarak da bilinen Çekmeköy Ulus Pazarı esnafı ise kooperatifleşmiş olduğu UPEK aracılığı ile bu yer tartışmasında haklarını korumaya çalışıyor.

ulus pazarı isyanda 3UPEK; ŞARTALARINI SUNDU, FAKAT CEVAP VERİLMEDİ..
Kapalı Pazar Alanı’nın bir Pazar kültüründen ziyade AVM’yi andırdığını öne süren UPEK yönetimi, “Taşınmamızı istediğiniz kapalı Pazar yerini esnafın ticaret yapmasına uygun hale getirin, esnaftan talep etmiş olduğunuz aylık kira hariç, tahta başı 7 bin lira olmak üzere 1.120 esnaftan toplamda 8 trilyon lirayı bulan ücretten vazgeçin ve anlaşma protokolüne süre sınırlaması koymayın. Bunlar yerine getirilirse biz de taşınma konusunda esnafımızla oturup bir karar alabiliriz” gibi taleplerde bulunduğunu gazetemize açıkladı.

ulus pazarı isyanda 2BELEDİYENİN YAZISINI YAKAN ESNAF CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN YILDIRIM’A SESLENDİ..
Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi’nin teklifine henüz bir cevap vermeyen belediyenin esnafa ay sonuna kadar müddet tanıyan bir uyarı yazısı dağıtması büyük tepkilere yol açtı. Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda Ulus Pazarı esnafına 31 Ocak 2016 tarihine kadar süre tanıyan yazıyı Pazar girişinde yakıp yerlere atan Ulus Pazarı Esnafı, “Biz böyle bir kararı tanımıyoruz” diyerek adeta isyan etti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a seslenen Ulus Pazarı esnafı; “Millet iradesi burada ve ekmeğimiz uğruna verdiğimiz mücadelede sesimizi duyun” diye çağrıda bulundu.

ulus pazarı isyanda 1“NOLUR EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN” ÇAĞRISI..
Çekmeköy Belediyesi yetkililerine seslenen Ulus Pazarı Esnafı; “Gelip pazarda binlerce esnaf ve müşteriye sorsunlar sadece bir tanesi burayı kapatıp o yere gitmek isterse başımızın üstünde” diye feryat etti. Pazar tezgahlarının ekmekleri olduğunu ve ekmekleriyle hiç kimsenin oyun oynamasına izin vermeyeceklerini haykıran Pazar Esnafı, 15 Temmuz gecesini hatırlatarak; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyoruz: bizim ekmeğimizle oynanmasına izin vermeyin. Millet iradesi her şeyin üstündeyse işte millet burada ve gelip bize sorsunlar. Rant uğruna kimse kendi başına hareket etmesin” dedi.

ulus pazarı isyanda 5

Reklamı Geç