Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ULUSAL VE ULUSLARARASI YAPILANMASIYLA ASİAD YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR..

Pandemi sürecine uygun şekilde

Pandemi sürecine uygun şekilde faaliyetlerini sürdüren Anadolu Birleştirici ve Sanayici İşadamları Derneği ASİAD, büyük aile toplantısını yaparak yeni döneme ilişkin görev dağılımını tamamladı. Ülkemizin önemli değerlerinden 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın da onur konuğu olarak katıldığı toplantıda konuşan Kurucu Genel Başkan Yücel Yalçınkaya, “Ulusal ve uluslararası yapılanmasıyla her geçen gün daha da büyüyen ASİAD, siyaset üstü bir sivil insiyatiftir” dedi.

Ulusal ve uluslararası yapılanma çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Anadolu Birleştirici ve Sanayici İşadamları Derneği ASİAD, pandemi sürecine uygun sürdürdüğü faaliyetler kapsamında gerçekleştirdiği büyük aile toplantısıyla görev dağılımını tamamladı. Çekmeköy Taşdelen’deki dernek merkezinde biraraya gelen ASİAD yöneticileri ve üyeleri, hoşsohbet ortamda kahvaltı ederek hafta sonunun keyfini paylaştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın oğlu ekonomist ve işadamı Ahmet Özal’ın da onur konuğu olarak katıldığı programda konuşan ASİAD Kurucu Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya, ASİAD olarak toplumun tüm kesimlerine hitap edebilen, tavanla taban arasındaki yapıyı düzenleyen bir STK olduklarına vurgu yaptı.

“Herkes bizi izlemeye devam etsin” diyerek sözlerine devam eden Başkan Yücel Yalçınkaya, “Sivil toplum kuruluşları gelişmiş tüm demokrasilerde olduğu gibi ülkemizde de en önemli unsurların başında gelmektedir. Bu noktada ulusal ve uluslararası yapılanmasıyla ASİAD, aramıza katılan birbirinden değerli isimlerle her gecen gün daha da büyümektedir. 14 üniversiteden akademik kurul temsilcileri olan, ülke içinde ve dışında temsilcilik sayısı hıza artan ASİAD, ülkesine ve milletine katma değer sunan, siyaset üstü bir yapılanmadır. Savunma sanayisinden büyük yatırımlara, bilim ve teknolojiden ar-geye çok önemli buluşlara imza atan isimlerin ASİAD çatısı altında buluşması hepimiz için onur ve gurur kaynağı oluyor. Ülkemizin üretimine, sanayisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayan sizlerin ilgi ve destekleriyle ASİAD, bir çok ufak siyasi partiden bile daha büyük bir yapıya kavuşmuş durumda. ASİAD’ı elbirliği ile daha geliştirmeye ve büyütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesinde önemli hizmetleri bulunan 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ı her zaman saygı ve minnetle andıklarını ifade eden ASİAD Başkanı Yalçınkaya, “O’nun bizlere emaneti, sevgili oğlu, değerli Ahmet Özal’ın bugün aramıza katılması ASİAD ailesi için büyük onurdur. Özal Ailesi ülkemizin çok önemli bir değeridir ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal her zaman için yaptığı güzel işlerle anılmaya devam edecektir” dedi.

ASİAD’ı sıcak ve samimi bir aile ortamı gibi gördüğünü ifade eden Ahmet Özal, geçmiş dönemleri andığı selamlama konuşmasında STK’ların demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu dile getirdi. Ülkemizin siyasi geçmişinde demokrasiye geçişin hiç de kolay olmadığını vurgulayan Özal, ekmek sıkıntısının olduğu yerde demokrasiyi konuşmanın zor hatta imkansız olduğunu söyledi. Bu noktada 1960’lı ve 70’li yılların Türkiye ekonomisi için son derece zor dönemler olduğunu hatırlatan Özal, “Demokrasi para ister, güçlü ekonomiler ister, huzurlu bir ortam arar. Zor süreçlerin ardından her dönem güçlü ekonomik hamleler yapan ülkemizde demokrasinin oturması ve bugünlere gelmesi hiç de kolay olmamıştır. Onun için bundan sonraki süreçler demokrasimiz için çok önemlidir ve sizin gibi sivil toplum kuruluşlarına önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan ASİAD üyesi ve temsilcisi konukların genel duruma ilişkin görüş, öneri ve düşüncelerini paylaştığı program, karşılıklı istişare ve sohbet havasında devam etti.

Reklamı Geç