Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE BAKKALLAR ODASI HİZMET SAHASINI GENİŞLETTİ

Hafta sonu gerçekleştirdiği olağanüstü

Hafta sonu gerçekleştirdiği olağanüstü kongredeki tüzük değişikliği ile bayii ve büfeleri de çatısı altında toplayan Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası, hizmet sahasını genişletmeye devam ediyor. Kongrede esnafın sorunlarını dile getiren Oda Başkanı Resul Taşcı, “5362 Sayılı Kanun artık bize yetmiyor” dedi.

mrbakkalkongreyeni12Ümraniye Şark Düğün Salonu’nd yapılan kongreye; Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Milletvekili ve Adayı Metin Külünk, Ak Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız, Motorlu Taşıt Sahipleri ve Şoförleri Odası Başkanı Nezih Mert, Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, bakkal esnafı ve çok sayıda davetli katıldı.

mrbakkalkongreyeni4Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan kongrede yapılan tüzük değişikliği maddesi ile bakkallar odası artık bayii ve büfecileri de hizmet kapsamına almış oldu. Kongrede bir konuşma yapan Oda Başkanı Resul Taşcı, bu değişikliğin yapımında kendilerine yardımcı olan dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Milletvekili Metin Külünk’e teşekkür ederek sözlerine başladı. Vekil Külünk’ün tüm meslek dallarına yardımcı olduğunu her zaman esnaf dostu olduğunu ifade eden Taşcı, “O gerçekten İstanbul’un ağabeyi” dedi.

mrbakkalkongreyeni10Kongrede yaptığı konuşmada esnaf sorunlarına değinen Başkan Resul Taşcı, “Oda’mızın adını Bayiler ve Büfecileri de katmak suretiyle bir nebze genişlettik. Diğer yöndeki girişim ve mücadelemiz devam edecek ve bu konuda yetkililerimizin duyarlılık göstereceğine olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Esnafımızın durumu her geçen gün daha da zora giriyor. Esnafımızın işleri kolaylaştırılmalı. Her sokakta bir AVM ya da yerel market olmamalı” dedi.

mrbakkalkongreyeni15“Mesleklerde kavram kargaşası almış başını gidiyor” diyen Taşcı, “Örneğin; marketler kırtasiye ve nalbur malzemesi satıyor, bakkal emlakçılık yapıyor, fırınlar bakkal olmuş, yerel AVM’ler her şey satıyor, vs., vs… Esnaf kayıtları sicilden değil, Oda’lardan başlatılmalı. Çünkü sicil, esnafın çalışma ortamlarından bihaber şekilde kararlar veriyor ve ücretleri de oldukça yüksek” dedi.

mrbakkalkongreyeni13Geçmişte TPDK belgelerinin Oda’lar tarafından verildiğini ifade eden Taşcı, bu yetkinin kendilerinden alınarak Hayvancılık Bakanlığı’na verilmesini de ayrı bir handikap olarak gördüğünü söyledi. Taşcı, “Her seçim döneminde Oda olarak bizleri ziyarete gelen bir çok aday ya da aday adayı bakkal çocuğu veyahut bakkal torunu olduklarını söylemelerine rağmen meclise gittiklerinde bir anda AVM’ci olmalarını da anlamış değilim” şeklinde konuştu.

mrbakkalkongreyeni6Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da yaptığı konuşmada; “80 yılda 200 milyar dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla, bugün 800 milyar dolara geldiyse ve 80 yıllık mesafeyi dörde katladıysa, burada durup düşünmek lazım. Türkiye, 13 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde nereden nerelere geldi unutmamak lazım. Elbette bardağın dolu ve boş tarafları vardır. Ama dünü unutmamak gerek” dedi. Görevde bulundukları 12 yılda Ümraniye’de 40 yılda yapılamayan hizmetler yaptıklarını kaydeden Başkan Can, “50 bin esnafın sadece 4 bini kayıtlı idi. Biz ne yaptık özel ekipler kurup esnafımızın ayağına gittik ve tüm esnaf kardeşlerimizi kayıt altına alarak ruhsatlarını duvarına astık. Bugün 40 bin esnafımız ruhsatlı ve kayıt altında. Her işte olduğu gibi esnafımıza da her zaman kolaylıklar sağladık. Ümraniye’mize 250’nin üzerinde kalıcı eser kazandırdık” şeklinde konuştu.

mrbakkalkongreyeni3Milletvekili Adayı Metin Külünk de yaptığı konuşmasında; “Millet iradesini Ankara’nın karanlık dehlizlerinde darbecilere peşkeş çeken bir zihniyetle mücadele ede ede bugünlere geldik. Çanakkale’de soğuk sulara gömdüklerimiz hiçbir zaman pis etmediler. Lozan’da siyasi ve ekonomik olarak da sonraki yıllarda hep bu ülke ve milleti yıkmak için çabaladılar. Ama Ak Parti tüm bu şer odaklarının karşısında şimdi dimdik ayakta ve milleti ile birlikte geleceğe yürümektedir” şeklinde konuştu. Esnaf sorunlarına da değinen Külünk; “Biz ne sorunlar çözdük.. Esnaf meselelerini de oturur konuşur ve çözeriz lakin odalar ve oda başkanları dersine iyi çalışsınlar. Öyle oturulan yerden sosyal medyadan oda başkanlığı olmaz. Resul başkanım nasıl ki unvan değişikliği için aylarca bizi zorladı ise tüm oda başkanları da girişimci olacak ve bizleri sürekli rahatsız edecek. Biz de her zaman üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

mrbakkalkongreyeni14

mrbakkalkongreyeni11

mrbakkalkongreyeni9

mrbakkalkongreyeni8

mrbakkalkongreyeni7

mrbakkalkongreyeni5

mrbakkalkongreyeni1

mrbakkalkongreyeni2

 

Reklamı Geç