Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE BAKKALLAR ESNAF ODASI SEÇİMİNİ YAPTI..

15. olağan genel kurulunu

15. olağan genel kurulunu iki adayın yarıştığı gergin havada gerçekleştiren Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası, 63’e karşı 151 oyla mevcut başkan Resul Taşçı ve yeni yönetimine güven tazeledi. Kongre sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Taşçı, “Sonuna kadar küçük esnaf ve bakkalımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası, 15. olağan genel kurulunu iki adayın yarıştığı gergin bir havada gerçekleştirdi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, CHP İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Ümraniye Motorlu Taşıt Sahipleri Esnaf Odası Başkanı Nezih Mert, Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nilgün Kaplan, Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede geçmiş dönem gelir, gider raporları ile faaliyet raporları oybirliği ile onandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kongrede bakkal esnafı, zincir marketler ile bazı ruhsat ve tekel konularına ilişkin çeşitli konulara yönelik yaşadıkları sıkıntılarını dile getirdi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da yaptığı konuşmada zincir marketlerin şehir merkezlerinde yaygın olmasına karşı olduğunu, bakkal, manav, kasap ve küçük esnafın mahalle kültürü olduğunu ve kendisinin de mahalle kültürüne her zaman sıcak baktığını ifade etti. Kongrede daha sonra adaylık konuşmaları ile seçimler maddesine geçildi.

Mevcut Başkan Resul Taşçı, Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası isminin daha geniş açılımını yaparak küçük esnafın daha fazla biraraya gelmesini sağladıklarını söyledi. Tekel ruhsatları ve işyeri ruhsatları konusunda ilçedeki belediye, kaymakamlık ve emniyet ile sürekli temasta olduklarını kaydeden başkan Taşçı, “Bu sayede siz esnafımızın en küçük bir sorun yaşamaması ve ceza almaması için uğraş veriyoruz. İçinizde ceza alan esnafımız varsa bu cezayı da biz üstlenmeye ve ödemeye hazırız” dedi. Taşçı, “Zincir marketlere karşı, esnafımızı zora sokan toptancılara karşı her zaman küçük esnafımızın yanında duruyoruz” şeklinde konuştu.

Mevcut başkan Resul Taşçı ile Ercan İnci’nin listelerinin aday olduğu başkanlık yarışı öncesi salonda gergin anlar yaşandı. Oda üyesi bakkal esnafının zaman zaman birbirine sandalyelerle saldırdığı gergin atmosferde güvenliği salona çağrılan polis güçlükle sağladı. Yapılan seçimler sonucu Başkan Resul Taşçı, 63 oya karşılık aldığı 151 oyla yeniden seçilerek güven tazeledi.

Reklamı Geç