Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE BELEDİYE MECLİSİ YİNE TARTIŞMALI TAMAMLANDI..

Ümraniye Belediye Meclisi Şubat

Ümraniye Belediye Meclisi Şubat ayı oturumları gergin tartışmalarla sona erdi. Son derece sakin havada başlayan ikinci oturumun Sosyal Yardımlaşma Derneği üzerinde uzayan tartışmaları neticesindeki oylamanın ardından gelen ‘faşizan’ çıkışı üzerine gündem dışı konulara geçmeden sonlandırılması tansiyonu daha da yükseltti.

Ümraniye Belediye Meclisi’nin Şubat ayı son oturumunda ilk tartışma konusu Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün “Fiyatların Belirlenmesi-Tarifeler” hakkında teklifine istinaden hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon raporu oluşturdu. Ak Parti ve CHP’yi karşı karşıya getiren madde üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi Şenol Berk, 25 yıldır büyükşehir belediyesi tarafından verilen kazı ruhsat fiyat teklifinin ilçe belediyelerine devredilmesinin siyasi karar olduğunu söyledi.

CHP Meclis Üyesi Şenol Berk; “Söz konusu fiyat teklifi 25 yıldır büyükşehir tarafından verilirken neden şimdi ilçe belediyesine devrediliyor? Bu siyasi bir karardır. Onun için buna onay vermiyoruz, katılmıyoruz. 4 Kasım 2020’de meclisten geçen karar ile işlem yapan vatandaşlara, Ocak 2021 ayında alınan ücretlerde geri ödeme yapılacak mı? O gün öyle ödeyen vatandaşların günahı neydi” dedi.

Yapılan oylamanın ardından karar oy çokluğu ile geçti. Son oturumda yaşanan tartışmalar yüzünden gündem dışına geçmeden meclisin aniden sonlandırılması tansiyonu daha da yükseltti. Sosyal Destek Müdürlüğü ile Ümraniye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında imzalanmak istenen protokol hakkındaki teklife yönelik hazırlanan Hukuk Komisyonu raporu, CHP ile Ak Parti arasında uzayıp giden tartışmalara neden oldu. Teklif okunduktan sonra CHP grubu, karara karşı çıktı. Teklifin, belediyenin yetkilerini devretmesi anlamına geldiğini dile getiren CHP grubu, karara katılmayacaklarını belirtti.

CHP Meclis Grup Başkanvekili Ali Kılıç, “Dernekler, vakıflar ne yazık ki kötü niyetle kullanılıyor. Geçmişte Fetöcü derneklere de bu tip yardımlar yapılmıştı” dedi. CHP Meclis Üyesi Hüseyin Akın Karaköse de; “Belediyemizin yardım eli olan müdürlüğümüzün hizmetlerini neden kamu kurumu olmayan bir derneğe veriyoruz?” diye sordu.

Ak Parti Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, CHP’nin konuyu her zamanki gibi yanlış değerlendirdiğini ifade ederek; “Ümraniye Belediyesi yöneticilerinin yönetiminde olduğu bir dernek. Belediye olarak bir çok yardımlar yapıyoruz. İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza yardım eli uzatıyoruz. Şimdi de bu kararla dernekleşmenin avantajlarını da bu yardımlara ekleyeceğiz. Büyükşehir belediyesinin de bu tip dernekleri var. Sizler de gelin bizim bu yardımlarımıza katkı ve destekte bulunun” dedi.

Oylama öncesi CHP’li Filiz Öztürk Çelik ile Meclis 1. Başkan Vekili Mucip Kopuz arasında tartışma yaşandı. Söz almak isteyen CHP’li Özgür Üreten’e söz verilmemesi üzerine meclis başkanına seslenen Çelik, “Bu faşizanca tavırdır” şeklindeki sözleri Meclis Başkanvekili Kopuz tarafından aynı sertlikte, “Bu sözlerin hesabını sizden soracağım” diyerek cevap buldu. Yapılan oylamada kararın oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından meclis oturumu gündem dışı konuşmalara geçmeden sonlandırıldı. Meclisin bu şekilde sonlandırılması CHP grubunun tepkisiyle karşılandı.

Reklamı Geç