Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE BELEDİYE MECLİSİ’NDEN ORTAK DEKLERASYON..

Ümraniye Belediye Meclisi 15

Ümraniye Belediye Meclisi 15 Temmuz’daki askerî darbe girişimine karşı ortak bir tavır sergileyerek millî birlik ve beraberliği konu edinen mutabakat zaptını kabul etti. Başkan Hasan Can, oturumda partilerin katılımıyla hazırlanan ortak deklarasyonu okudu.

umraniye meclis ortak bildiri 4Ümraniye Belediye Meclisi, 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle alakalı olarak olağanüstü toplandı. Aziz şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla oturuma başlayan Ümraniye Belediye Meclisi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Oturuma, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, MHP Ümraniye İlçe Başkanı Adnan Çakır, BBP Ümraniye İlçe Başkanı Akif Güzelsevdi, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Millî Eğitim Şube Müdürleri, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri katıldı.

umraniye meclis ortak bildiri 5BAŞKAN HASAN CAN: “MİLLETİMİZİN KAHRAMANLARI BİTMEZ”

Belediye Meclisi’ne başkanlık yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Olağanüstü meclis toplantımızın milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamasını umuyorum. Milletimiz, kendi değerlerine ve cumhuriyetine karşı yapılan darbe girişimine karşı şaha kalkmıştır. Bu başarı milletimizin başarısıdır. Hepimize geçmiş olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza şifalar diliyorum” dedi.

umraniye meclis ortak bildiri 7“Milletin her bir ferdine, millî birlik konusunda mutabakat sağlayan siyasi partilerimize, medyaya, STK temsilcilerimize, darbenin engellenmesinde önemli rol oynayan şerefli TSK üyelerine, canı pahasına dik duran Millî İstihbarat Teşkilatımıza, emniyet güçlerimize ve güvenlik güçlerimize, en önemlisi T.C. Cumhurbaşkanlığı’na ve hükûmetimize teşekkür ediyorum” diyen Başkan Hasan Can, ardından Ümraniye AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Mahmut Eminmollaoğlu ve Ümraniye CHP Grup Başkan Vekili Ali Kılıç’ın imzaladığı ve tüm meclis üyelerinin iştirakiyle kabul edilen millî birlik ve beraberlik deklarasyonunu okudu.

umraniye meclis ortak bildiri 1Ardından CHP Grup Başkan Vekili Ali Kılıç adına konuşan Ümraniye Belediyesi CHP Meclis Üyesi Didem Işın Bordeniz, millî birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı ve şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise şifa diledi.

umraniye meclis ortak bildiri 6AK Parti Grup Başkan Vekili Mahmut Eminmollaoğlu ise, gerçekleştirilen darbe girişimini kınayarak Ümraniyeli şehitlerin isimlerini okudu. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Eminmollaoğlu, birlik beraberlik vurgusu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

umraniye meclis ortak bildiri 8Ardından oturumu yöneten Başkan Hasan Can, “Bu sembolik bir hadisedir. Biz bu mutabakatı imzalasak da imzalamasak da milletimiz mutabık olmak kararını vermiştir. Bu tecrübe aklından böyle şeyler geçen herkese ibret olur inşallah; bu millet her zaman ayağa kalkar ve dimdik yürür. Milletimizin kahramanları bitmez” dedi. Ardından oturuma katılan Ümraniye protokolüne tek tek teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

umraniye meclis ortak bildiri 3ÜMRANİYE BELEDİYESİ MECLİSİ’NİN ORTAK DEKLARASYON METNİ:

  • Bizler Ümraniye Belediyesi Meclisi çatısı altındaki AK Parti ve CHP Grupları Meclis üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.
  • Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.
  • O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.
  • Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı yapılacak her türlü girişim; karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.
  • Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve Milletimiz gibi Ümraniye Belediye Meclisi de, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır.
  • Bu ortak tavır milli iradeyi ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.
  • Ümraniye halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun.
  • Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.
  • Şehitlerimizden Ümraniyeli 7 kardeşimiz de bölgemizdeki direniş sırasında hayatlarını kaybetmiştir. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır.
  • Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun.