Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE BELEDİYESİ GÜMÜŞHANELİLERİ BULUŞTURDU..

Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan

Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan ve memleket hasreti çeken vatandaşlar için geçtiğimiz haftalarda önemli bir projeyi hayata geçirmişti. Büyük ilgi gören “Anadolu Ümraniye’de” adlı proje bu kez de Gümüşhaneli hemşerileri bir araya getirdi.

“Anadolu Ümraniye’de” projesi başladığı günden bu yana Ümraniyeliler tarafından büyük ilgi görüyor. Ümraniye Belediyesi ilçedeki kültürel zenginliğe dikkat çekmek ve memleketlerinden ayrı yaşadıkları için özlem içerisinde olan Ümraniyelileri bir araya getirmek amacıyla her hafta farklı bir şehrin derneklerini misafir ediyor. “Anadolu Ümraniye’de” programında kez de Ümraniye’de ikamet eden Gümüşhaneliler ağırlandı. Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen buluşmaya Gümüşhane’ye bağlı 26 dernek katıldı. Program Mahmut Polat’ın verdiği konserle başladı. Ardından Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan belgesel film ilgiyle izlendi. Salondakiler izledikleri filmle hem memleketlerinin güzelliklerini görüp, hem de hasret giderdi.

Programda bir konuşma yapan Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÜYAD) Başkanı Tahsin Söğüt, “Göç edip İstanbul’a gelsek de memleketimizi hiç unutmadık. Belediyemiz her zaman STK’ların yanında yer alıyor. Bu projeyi hayata geçirdiği için başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Bayram Demir yaptığı konuşmada, “Sılayı gurbete getiren başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu çalışma, belediyenin hemşerilerimize olan sevgisini ortaya koymuştur” dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu da bir konuşma yaparak, “Bu çalışma bizleri memleketimize götürüyor. Bir nebze de olsa hasret gideriyoruz. Başkanımıza ve Ümraniye Belediyesi’ne bu projeden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan İsmet Yıldırım konuşmasına geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Meclis Üyesi Birol Hayal’i anarak başladı. Başkan Yıldırım: “Dernekler başımızın tacı. İnsan sıla özlemi çekiyor ya, bu videoları izleyince köylerine gitmek istiyor. İlçemizde birçok Gümüşhaneli yaşıyor. Gümüşhaneliler dernekçiliği iyi yapıyor” dedi.

20 yıl boyunca yapılan AK Parti hizmetlerine de değinen Başkan Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızla dağları devirdik. Her türlü hizmeti vatandaşlarımıza götürdük. Dünya karanlık bir dönemden geçiyor. Yeni nesle ve değerlerimize sahip çıkarak 2023’e yürümemiz lazım” dedi. Yıldırım son olarak, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşı değerlendirerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Program, dernek başkanlarına hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

Reklamı Geç