Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN YAĞIŞ MESAİSİ..

Ümraniye Belediyesi son günlerdeki

Ümraniye Belediyesi son günlerdeki yoğun yağışlar nedeniyle vatandaşların mağdur olmamaları için yoğun bir çalışma sergiliyor. 24 saat hazır bekleyen ekipler, olası bir olumsuzluk hâlinde ise vatandaşın mağduriyetlerini gideriyorlar.

umrygs4Özellikle Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nde etkisini arttıran yağışlar, Ümraniye’de de etkisini gösterdi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın olumsuz hava koşullarında yapılacak çalışmalara ilişkin talimat vermesi üzerine harekete geçen Çözüm Merkezi, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Medya birimleri, düzenledikleri toplantılarda sorunları masaya yatırdı. Çözüm yolları arayan ekipler, birlikte yaptıkları programlama çalışmaları ile Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan kuvvetli yağış uyarısı doğrultusunda çalışmalara başladı.

umrygs1Yol açma ve yağış şartlarına göre yapılması gereken temizlik çalışmaları hakkında iş bölümü belirlenirken, belediye bünyesinde yapılan müdahale çalışmalarına katılması için de Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden 12 ekip oluşturuldu. Kesintisiz bir şekilde çalışan ekipler; yağmur suyu drenajları, parsel bacaları, ana kolektör hatları ve yağmur suyu ızgaraları olmak üzere birçok alana etkili biçimde müdahale ediyor. Yağışların etkili olabileceği kritik noktalarda nöbet tutan ekipler, ilçe genelindeki tüm kazı alanlarını doldurarak su birikintilerini de engelliyor.

umrygs3Yağışın vatandaşların can ve mallarında kalıcı hasar oluşturmaması için önlemler alan belediye ekipleri, gündelik hayatı zorlaştıran şartları da en aza indirmeye çalışıyor. Farklı özelliklere sahip yaklaşık 50 araçla çalışan 12 ekip, 24 saat boyunca ilçe genelinde hizmet veriyor. Suların çekilmesinden sonra, sokakların temizliğiyle de ilgilenen belediye ekipleri, etkin bir çalışma sergiliyor. Yağışlardan kaynaklanan hasarlar sebebiyle yardımda bulunan Ümraniye Belediyesi, her sene olduğu gibi bu sene de vatandaşın yanında olacak.

umrygs2

 

Reklamı Geç