Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE CUMARTESİ PAZARI ESNAFI ÇÖZÜM BEKLİYOR…

Ümraniye’de kurulan semt pazarlarının

Ümraniye’de kurulan semt pazarlarının esnafı bugünlerde oldukça huzursuz günler yaşıyor. Tezgah sahibi olmayan kiracı esnafın satış yapmasını yasaklayan belediyenin her hafta bir tezgahı kapatması tepkinin dozunu arttırmaya devam ediyor. Sorunun her geçen gün daha da büyümesi üzerine Cumartesi pazarında esnafla biraraya gelip incelemelerde bulunan CHP’li ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri, konunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunulacağını ifade ettiler…

Ümraniye’de Cumartesi günleri kurulan büyük semt pazarının özellikle kiracı olan esnafı oldukça zor günler geçiriyor. Tezgah sahibi olmayan kiracı esnafın yer kiralamasını, mevzuata uygun olmadığı gerekçesi ile gönderdiği tebligatla durdurulmasını isteyen belediyenin her hafta bir paftada tazgah açtırmaması tepkilere yol açıyor. Tezgahı açtırılmayan bazı esnafların tebligat dahi almadıklarını iddia etmeleri de sorunun ayrı bir boyutu.

Konuyla ilgili olarak Cumartesi pazarında esnafla biraraya gelip incelemelerde bulunan CHP ilçe yöneticisi Veysel Sarar ile belediye meclis üyeleri Emine Eren, Sacit Terzi ve Akın Karaköse, yaşanan bu duruma bir çözüm bulmak için gerekli girişimleri başlatacaklarını kaydettiler. Kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde işlerinden olduklarını dert yanan pazarcı esnafı, “Bugüne kadar böyle bir şey yoktu. Tezgah sahipleri yıllardır yerlerini üçüncü şahıslara kiraya veriyordu ve belediye de bu durumu biliyordu. Şimdi ne oldu da bir anda kiracılık yasak oldu” diye sordu.

Belediye ile iletişim kanallarının açılmasını isteyen ve mağdur olduğunu dile getiren esnaf, pazar tezgahlarının kiralama işleminin devam edilmesini, illaki bir düzenleme yapılacaksa da kendilerine en azından bu kışı atlatacak kadar makul bir zaman tanınmasını istiyor.

Reklamı Geç