Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE ESNAF ODASI’NDA KALYONCU İLE HAREKET BAŞLIYOR..

Ümraniye Esnaf Odası’nın önümüzdeki

Ümraniye Esnaf Odası’nın önümüzdeki günlerde yapılması beklenen genel kurulunda başkan adayı olacağını gazetemiz aracılığı ile açıklayan bölgenin tanınmış isimlerinden Mustafa Birol Kalyoncu, saha çalışmalarını yoğunlaştırdığı ekibiyle birlikte iddialı bir çıkış yapmaya hazırlanıyor…

Binlerce üyesi ve kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük odalarından olan Ümraniye Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda hareketli günler başlıyor. Mevcut başkan Mehmet Özdil’e karşı adaylığını ilk kez gazetemiz aracılığı ile açıklayan bölgenin tanınmış esnaf ailelerinden Mustafa Birol Kalyoncu, www.yerelgazete.com.tr ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oluşturduğu ekibiyle birlikte saha çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüğünü kaydeden Kalyoncu, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri geniş katılımlı bir basın toplantısıyla adaylığını ve göreve gelmeleri halinde projelerini kamuoyuna deklare edeceklerini ifade etti.

Basın toplantısı öncesi gazetemize özel konuşan Mustafa Birol Kalyoncu, “Göreve seçilmem halinde yapacağım ilk iş; Oda merkezini asıl yeri olan eski adresine taşıyacağım ve Vakfa verilen tüm mülklerini yeniden Oda’ya kazandıracağım. Mülklerin geri alınması hususunda açılan hukuki davaların sonuna kadar arkasında durup esnafımızın haklarına kavuşması için mücadele edeceğim. Bundan hiçbir esnafımızın zerre kadar şüphesi olmasın” dedi. Bugüne kadar esnaf için hizmet etmiş herkesin fikir ve düşüncelerine önem vereceklerini ifade eden Kalyoncu; “Bu noktada esnafa emeği geçmiş herkesin içerisinde yer alacağı bir akil adamlar heyeti oluşturup Oda merkezinde bu heyetin fikir ve düşünceleriyle projeler üretip hizmetler vereceğiz” dedi.

Hiçbir esnafın Oda’da banko ile muhatap olmayacağını ifade eden Kalyoncu; “Bizim dönemimizde Esnaf Odası ile Esnaf Vakfı birleşecek. Oda başkanının Esnaf Vakfı’nın da başkanı olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Belki de Türkiye’de bir ilki hep birlikte başaracağız. Türkiye’nin en büyük odalarından olan Ümraniye Esnaf Odası’nın şanına yaraşır şekilde üyelerine hizmet vereceğinin sözünü şimdiden veriyoruz. Esnafımız oda merkezinde kendisi için hazırlanan özel ortamda çayını ve kahvesini yudumlarken veyahut yemeğini yerken tüm işleri halledilmiş olacak” dedi.

Esnaf odasının tüm mülklerinin yeniden odaya kazandırılacağının sözünü de veren Kalyoncu; “Bu mülkler hiç kimsenin babasının malı değil, esnafımızındır. Göreve gelmem durumunda tıpkı kendi ticarethanelerimde sağladığım başarılar gibi çalışıp bu mülkleri çok kısa bir zamanda yeniden esnafımızın hizmetine sunacağım. Bu merkezde esnafımıza hizmet verecek bir kreş, anaokulu ve içerisinde spor salonundan fitnes salonuna ve imkanlar dahilinde düğün salonu dahil komplike bir sosyal tesis açacağız. Odamızın tüm bunları yapmaya gücü ve imkanı vardır. Esnafın parası gece kulüplerinde çar-çur edilmediği müddetçe biz kayıp gördüğümüz 4 yıllık dönemi çok kısa bir sürede telafi edip, odamızı esnafa hizmet üretir duruma getiririz” şeklinde konuştu.

Kendisinin 2006-2010 yılları arasında Esnaf Odası yöneticiliği yaptığını kaydeden Mustafa Birol Kalyoncu, şu anki mevcut başkan Mehmet Özdil dönemine ilişkin sert eleştirilerde bulunarak; esnafın yararına olacağını iddia ettiği elindeki bilgi ve belgeleri önümüzdeki günlerde kamuoyunun dikkatine sunacağını kaydetti. Kendisinin görev yaptığı dönem de dahil olmak üzere Özdil’in kazandığı seçimli kongre de dahil tüm genel kurullarda eski yönetimlerin ibra edildiğini hatırlatan Kalyoncu şöyle konuştu;

“Başkanımız Özdil bu kongrelerin hiç birinde itirazda bulunmamış geçmiş dönemleri ibra etmiş ve yıllar sonra davalar açmıştır. Açılan davalardan şahsımla ilgili olanlar arasında Taşdelen Ayşe Valide  Camii’nin yapımı için yapılan 68 bin liralık yardım konusu ve basit usuldeki esnafın defterleri için 25 lira yerine 15 lira alıp odayı 40 bin lira gelir kaybına uğratmak gibi durumlar var. Camiye yapılan yardım ve esnafın çıkarına olan daha düşük ücretten defter tutma olayları bugün de olsa aynısını yaparım ve bunun tüm esnafımız yararına yapılan doğru bir iş olduğuna eminim ve vicdanım rahat. Bir diğer dava konusu mülklerin yeniden esnaf odasına devri noktasında da sözlerimin başında da ifade ettiğim gibi ben de aynı şekilde düşünüyorum ve bu mülklerin esnaf odasının malları olması hususunda verilen mücadelenin yanında olacağım. Sonuna kadar esnafımızın hakkı olan 25 trilyonluk mülk orada duruyor ve kimse bu mülkleri alıp yemiş ya da cebine koymuş değil.”

2014 yılında Esnaf Odası’nın yeni Başkan Mehmet Özdil’e yaklaşık 650 bin TL nakit bütçe ve 8.5 milyon TL. alacakla devir edildiğini iddia eden Kalyoncu; “O günden bugüne geçen 4 yılda elde edilen gelir de dahil 2018 itibarı ile odamızın kasasında acaba kaç lira bütçesi var” diye sordu ve ekledi; “Kaldı ki bu süreçte Torba Yasa çıktı ve esnafın 8.5 milyon TL alacaklarının tahsil edilmesi noktasında güzel imkanlar da oluştu.”

MUSTAFA BİROL KALYONCU’YU YAKINDAN TANIYABİLİR MİYİZ?..

1971 Çayeli doğumluyum. 1972 yılından bugüne Ümraniye ve Çekmeköy’de ikamet ediyorum. 13 yaşımdan bugüne dede ve babamızdan kalan mirasla hep esnaflık yaparak sürekli ticaretin içerisinde oldum. 1998’de şahsıma ait ilk firmayı kurarak MICHELIN Ümraniye’deki ilk lastik bayisini açtım. Kendi adıma 3 ayrı işletmem var. Evliyim ve ikisi erkek biri kız olmak üzere üç evlat babasıyım. Esnaflık dışında hobilerim olarak; sinemaya gitmeyi ve tarihi yerleri gezmeyi severim. Her zaman yeniliğe açığım ve yapıcı olmak kaydıyla tüm eleştirilere sonuna kadar saygı duyarım.

Reklamı Geç