Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE ESNAF ODASI’NDAN ESNAF ADAYLARINA KOSGEB KURSLARI..

Türkiye’deki esnaf odaları arasında

Türkiye’deki esnaf odaları arasında yaptığı öncü hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yine bir ilki gerçekleştirerek; KOSGEB’in 50 bin TL hibe, 150 bin TL kredili girişimcilik kurslarına ev sahipliği yapıyor. Girişimci genç esnaf adayların her zaman yanında olduklarını kaydeden Oda Başkanı Mehmet Özdil, KOSGEB’in kredi ve diğer imkanları noktasında aracılara kapılmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, geleceğin esnaf adaylarına eğitimler vererek daha bilinçli ve daha yüksek kalitede ticaret erbabı yetişmesine vesile olmaya devam ediyor. KOSGEB’in 50 bin TL hibe, 150 bin TL kredi vereceği girişimcilik kurslarını düzenleyen Ümraniye Esnaf Odası’nda her dönem çok sayıda esnaf adayı çeşitli konularda eğitimler alarak ticaret hayatına daha güvenle atılmanın hazırlıklarını yapıyor. Alanında uzman eğitmenlerin yetiştirdiği esnaf adayları; ticaret hukukundan, müşteri memnuniyetine her alanda esnaflığın inceliğini öğreniyor.

Zaman zaman kurslara katılarak bir araya geldiği genç girişimci esnaf adaylarına her zaman yanlarında olduklarının mesajını veren Oda Başkanı Mehmet Özdil, “Her şeyden önce doğru fizibilite ve iyi düşüncelerle yola çıkın. Ekonomik açıdan son derece tasarruflu olun ve bilinçli harcama ile tüketim dengesini iyi koruyun. Yapacağınız işin tüm detaylarını mutlaka öğrenin ve hayatta her zaman dürüst esnaf olun” dedi.

“Tüketicinin mecbur kaldıkça alışveriş yaptığı esnaf olursanız eninde sonunda kaybetmeye mahkum olursunuz” diye sözlerine devam eden Başkan Özdil, şu öğütlerde bulundu: “Esnaflığın tarihimizde ve toplumumuzda apayrı bir yeri vardır. Eskiden kız alıp, kız verirken esnafa danışırlardı. Sizlerden ricam toplum nazarında dürüst ve danışılan esnaf olabilmenizdir. Şimdi burada hocalarımız gerekli eğitimlerle sizleri yetiştiriyor ve gelecekte hepiniz farklı ticaret alanlarına yöneleceksiniz.

Ümraniye Esnaf Odası olarak bugün olduğu gibi yarın ve gelecekte de daima yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Her ne konuda olursa olsun, her zaman sizlere kapılarımız açık olacak. Yapmayı düşündüğünüz işle ilgili gelip bize fikir sorun. Sizleri, bu işi yapanlarla buluşturup tecrübe edinmenizi sağlayalım. Bize gelin, danışın, fikirlerinizi paylaşın ve bizden alacağınız görüşlerimizi değerlendirin.”

“KOSGEB’in esnafa sağladığı hibe, kredi ve diğer imkanlar noktasında aracılara kapılmayın” uyarısında da bulunan Mehmet Özdil; “Piyasada aracılık yapan ve sizin gibi hayata yeni atılacak gençleri kandırmaya çalışanlar çok. Aman dikkat. Kimselere değil, esnafın odasına ve devletin kurumlarına güvenin. Ümraniye Esnaf Odası olarak, Türkiye genelindeki binlerce oda arasında farklı ve öncü hizmetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Tek amacımız gelecekte sizin gibi pırıl pırıl esnafların yetişmesine bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç