Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE ESNAFINA BIRAKIN HİZMETİ, ZARAR BİLE VERMEYE BAŞLADI…

“Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar

“Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Vakfı’nda neler oluyor” dedirten gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Esnaf yararına kurulan kurumlar arasında yıllardır bitmek bilmeyen dava ve tartışmaların esnafa bırakın hizmeti, zaman kaybettirerek zarar bile vermeye başladığını kaydeden Vakıf Yöneticisi Mustafa Birol Kalyoncu, “Asli görev Ümraniye esnafına hizmet için tek çatı” modelini savunmaya devam ediyor.

Yıllar önce Ümraniye esnafının imkanları ile kurulan ve o günden bugüne yine esnafın kaynakları ile varlığını sürdüren Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Vakfı’nda işler rayına girmek bilmiyor. Bitmek bilmeyen hukuki davalar ve hantal yapının Ümraniye esnafına hiçbir yarar sağlamadığı Esnaf Vakfı’nda içten içe rahatsızlığın her geçen gün arttığı iddia ediliyor.  Esnaf Odası başkanlığına adaylığı döneminde Vakıf ile Oda’yı birleştirme vaadinde bulunan Mustafa Birol Kalyoncu’nun vakıf yönetimindeki mücadelesinde de restleşme en üst seviyeye ulaşmış vaziyette.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılan “Görevi kötüye kullanma” ve “Rüşvet İddiası ile Başkan Bayram Çavuşoğlu’nun yönetimden azledilmesi” talepli davalar da İstanbul Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde devam ediyor. Ümraniye Esnaf Odası ile mülkler konusunda süren davalar da her ne kadar istinaf mahkemelerinden dönüp yeniden başlıyor olsa da ayrı bir sorun teşkil ediyor. Tüm bu kargaşaların son bulması ve Ümraniye esnafının yararına hizmet dönemi için köklü çözümler bulunması adına sesini yükselten Vakıf Yöneticisi Mustafa Birol Kalyoncu da gidişatın değişmesini istediği için Başkan Bayram Çavuşoğlu ile karşı karşıya gelmiş vaziyette.

Yönetim içindeki sert muhalefeti sonucu Vakıf Başkanı Bayram Çavuşoğlu ile tartışmanın da ötesinde kavgalık durumuna gelen ve davalık olan Kalyoncu, mahkeme kararı ile tayin edilen polis korumaları eşliğinde vakıf yönetim toplantılarına iştirak ediyor.

Vakıf Senedi 10. maddede her ne kadar; “Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Vakfı’nın her ne sebeple olursa olsun sona ermesi halinde tüm mal varlığı Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na intikal edecektir” denmesine rağmen, yıllardır Oda ile mülkler konusunda bitmek bilmeyen davaların her iki kurumu da yıprattığını ve Ümraniye esnafına bırakın hizmet üretmeyi zarar verdiğini her fırsatta dile getiren Mustafa Birol Kalyoncu, esnaf için tek çatı altında çok daha faal ve çok daha etkin bir model iddiasını sürdürüyor.

Ümraniye esnafının imkan ve kaynakları ile kurulan ve varlığını sürdüren kurumların esnafa hizmet değil zarar verdiğini kaydeden Kalyoncu; “Hani esnafa hizmet nerde” diye soruyor ve ekliyor: “Bu kurumların asli görevi Ümraniye esnafına yararlı işler üretmek. Esnafı bilgilendirmek, bilinçlendirmek, çalışmalarında yardımcı olmak, teşvik etmek, destek çıkmak, zor ve kötü günlerinde yanında olup derdini paylaşmak, esnaf dayanışmasını en üst seviyeye taşımak ve daha neler neler… Bırakın esnafa hizmeti zaman kaybettirerek zarar bile vermeye başladı bu gidişat. Oysa Ümraniye esnafı bu kurumların varlığından dahi haberdar değil… Ümraniye kaynakları zengin, potansiyeli yüksek, verimli ve de ticaret hacmi son derece geniş bir ilçe. Böylesine zengin bir ilçenin esnafı, enerjisini boşa tüketmeyen çok daha farklı bir yönetim modeli ile güzel noktalara taşınabilir” diyor.

Ümraniye Esnaf Odası Başkanı’nın da kendisinin “esnafa hizmet için tek çatı modeli” başta olmak üzere esnaf yararına projelerini dikkate almadığını söyleyen Kalyoncu; “Esnaf hizmet anlayışınız bu mudur? Ümraniye esnafına böyle mi hizmet edeceksiniz?” diye soruyor…

Yine bir başka esnaf vakfı olan Fatih Sultan Mehmet Sanayi Sitesi Vakfı’nın da Ümraniye Esnaf Vakfı ile aynı kişiler tarafından aynı şekil ve tüzükle kurulmuş olması ve başkanlarının aynı olması, hiçbir surette genel kurul yapmamaları artı tüm bunlara Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bir süre öncesine kadar ses çıkarmamasını da gündeme taşıyan Kalyoncu; “Vakıflar Genel Müdürlüğü geç de olsa harekete geçti ve Çavuşoğlu’nun başkanı olduğu Fatih Sultan Mehmet Sanayi Sitesi Vakfı’na soruşturma açıp incelenmeye aldı” dedi.

Kalyoncu; “Bu vakıflar esnafın malıdır ve gerçek manada esnafın kendisi bu kurumları yönetmelidir. İmkanları ve kaynakları olmasına rağmen bu güne kadar bu iki vakıf, hangi esnafa ne yardım ve destekte bulunmuştur” diye soruyor. Tüm bu iddia ve bilgilere karşılık Esnaf Vakfı yetkililerince ne açıklama yapılacağı merak konusu…             

Reklamı Geç