Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE KENT KONSEYİ YENİ BİR DÖNEME GİRDİ..

2014 yılı Kent Konseyi

2014 yılı Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kent Konseyi Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Ümraniyelilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

umrkentkonsey4Ümraniye Kent Konseyi, düzenlediği bir programla Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Ümraniye Belediyesi Sergi Salonun ’da yapılan toplantıya Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kent Konseyi Başkanı Av. Remzi Çetinkaya, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan yardımcıları, Ümraniye İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Muhammet Kılıç, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, birim müdürleri, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Bakkallar Odası Başkanı Resul Taşcı, Muhtarlar, STK’lar, ve Ümraniyeliler katıldı. Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Remzi Çetinkaya’nın yönetiminde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında, 2015 yılı için teklife sunulan kurul üyelerinin isimleri okundu ve oylamaya geçildi.

umrkentkonsey3Kent Konseyi Genel Kurulu Toplantısı’nda Divan Kurulu’nun teklifi üzerine Kent Konseyi başkanlığına Hüseyin Erdoğdu’nun, Kent Konseyi genel sekreterliğine Feyzullah Akyıl’ın, Kent Konseyi sekreteryasına: Enver Pehlivan’ın, Kıdemli hemşeriler koordinatörlüğüne Şemsettin Çolak’ın, Kadın meclis koordinatörlüğüne Kadriye Yüzler’in, Gençlik meclisi koordinatörlüğüne Fatih Aksakal’ın, Çocuk meclisi koordinatörlüğüne Medine Şahin’in, Engelli meclis koordinatörlüğüne Mücahide Delman Kökçe’nin, Kamu kurumları temsilciliğine Muhammed Kılıç’ın, Spor klupleri temsilciliğine Ayhan Ergül’ün, Stk temsilciliğine Cemali Ergül’ün, Siyasi partiler temsilciliğine Serkan İnanoğlu’nun, Sosyal yardımlaşma temsilciliğine Osman Acun’un, Muhtarlar temsilciliğine Ayhan Köle’nin, Basın yayın temsilciliğine Mahmut Boydak’ın getirilmesi oy birliği ile seçildi.

umrkentkonsey6
Kent konseyi Yönetim Kurulu Başkanı
 Av. Remzi Çetinkaya açılış konuşmasında, Kent Konseyinin resmi dayanağından, üyelerinden ve kent konseyinin görevlerinden bahsetti. Çetinkaya, “Ümraniye’nin bir 10 sene öncesi ile bugünü mukayese ettiğimiz zaman büyük gelişim ve dönüşümü görmemiz mümkündür. Katkılarınız ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim” dedi. Kent Konseyi faaliyetlerini anlatan kısa bir film gösterisinin ardından dilek ve temenniler dile getirilerek fikir alışverişinde bulunuldu.

umrkentkonsey1Daha sonra bir konuşma yapan Ümraniye Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Başkan Danışmanı Hüseyin Erdoğdu 2005 yılında çıkan yasa doğrultusunda Başkanımızın bize verdiği talimat ile Kent Konseyinin yaklaşık 4 ay gibi bir zaman diliminde kuruluşunu gerçekleştirdik.  Bugün yapılan onca başarılı çalışmanın ardında ise arkadaşlarımız bizleri yeni dönemde kent konseyi başkanlığına seçmiştir. Bu bir sivil inisiyatiftir. İnşallah bu yeni süreçte hep birlikte Ümraniye’mize katkı sağlayarak yoğun bir şekilde çalışacağız” dedi.

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce ise; “Erdemli şehir, sorunlarını halletmiş vatandaşların huzur içinde yaşadıkları bir şehir demektir. Ümraniye birçok sorununu çözerek, yaşanabilir bir şehir olma yönünde hızla ilerliyor. Ümraniye de sadece Kent Konseyinin değil bütün çalışmaların en üst düzeyde ve kaliteli şekilde yapılacağını ümit ediyorum” dedi.

umrkentkonsey2BAŞKAN HASAN CAN, “KENT KONSEYİ ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTI”

Ümraniye Kent Konseyi Onursal Başkanı olarak bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çalışmalarından dolayı Kent Konseyi Yönetim Kurulunu tebrik etti. Konuşmasında Başkan Hasan Can “2005 yılında yürürlüğe giren mevzuat sonrasında hemen oluşturduğumuz Kent Konseyimiz o günden bu güne hizmet trendini yukarıya çıkarmaya devam ediyor. Ümraniye İlçesinin ihtiyaç duyduğu, her fikrin müzakere edileceği, önerilerin getirileceği ve o öneriler ışığında Kent Konseyi Yöneticilerinin istikamet bulacağı bir konseydir. Kent Konseyi, kentin bütününün ele alınarak müzakere edileceği bir mecradır. Şehirdeki özellikle bütün resmi kurumlar Kent Konseyinin tabi üyesidir.” dedi. Vatandaşların Kent Konseyi aracılığıyla yerel yönetimlerde inisiyatif aldıklarına dikkat çeken Başkan Hasan Can, Ümraniye Kent Konseyi’nin önemli çalışmalara imza attığına değindi. Ümraniye’nin yükseldiğini ve daha sonra alınacak birçok yolun olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi olarak konseyin çalışmalarına her zaman destek olduklarını da dile getirdi. Program sonunda Faslı İstanbul Musiki topluluğu bir konser verdi.

Reklamı Geç