Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE, MALTEPE, TUZLA, ÇEKMEKÖY VE SANCAKTEPE’YE ‘ALTIN KARINCA’ ÖDÜLÜ…

Marmara Belediyeler Birliği (MBB),

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), 7. Altın Karınca Ödül Törenini Conrad Bosphorus Hotel’de  MBB ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl 9 ayrı kategoride ödül almaya hak kazanan 47 belediyeye ödülleri verildi. Bölgemizden ise Ümraniye, Tuzla, Maltepe, Sancaktepe ve Çekmeköy Belediyeleri, farklı projeleriyle Altın Karınca ödüllerine layık görüldü..

Haber spikeri Sevinç Satıroğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği ödül törenine çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı ve yöneticisi katıldı. Belediye başkanlarına ve ekiplerine ödüller, MBB ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal tarafından takdim edildi. Ödül töreninde konuşan Başkan Mevlüt Uysal, MBB Başkanlığına yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak geçmişte MBB’de emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, İBB’ye verilecek ödülün kendi belediye başkanlığından önce verildiğini hatırlattı.

MBB eski başkanlığı nedeniyle bu yıl müracaat etmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür eden Başkan Mevlüt Uysal, geçmişte Marmara Denizi’ni temiz tutmak üzere oluşan MBB’nin şehirlerde yapılan hizmetleri takip ettiğini ve şehircilik adına yapılması gerekenleri yaptığını söyledi. Dünyada Sanayi devriminden sonra şehirlerin yükünün gün geçtikçe arttığını, köyden şehirlere doğru bir akım başladığını ve şehirlerde yaşayanların oranının yüzde 70’lerin üzerine çıktığını ifade eden Mevlüt Uysal, bunun belediyelerin yükünü arttırdığını dile getirdi.

Başkan Mevlüt Uysal daha sonra 9 ayrı kategoride ödül almaya hak kazanan 47 belediyeye ödüllerini takdim etti. Törenin sonunda ödül alan bütün belediye başkanları ile yöneticileri Başkan Mevlüt Uysal ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Altın Karınca Ödül Töreni’nde yarışmaya müracaat eden 262 projeden 47’si; Afet Yönetimi, Ulaşım, Kültür-Sanat, Sosyal Belediyecilik, Şehircilik Altyapısı, Kurumsal Gelişim, Sürdürülebilir Çevre Yönetimi, Şehir Teknolojileri, Yerel Kalkınma ve İşbirliği alanında ödüle layık görüldü.

ŞEHİRCİLİK  VE SAĞLIK ALTYAPISIYLA ÜMRANİYE’YE..

Ümraniye Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nın ‘Şehircilik Altyapısı”  kategorisinde, Ümraniye Sağlık Altyapısının İyileştirilmesi Projesi ile birincilik ödülüne layık görüldü.

MALTEPE’NİN GİRİŞİMCİLİK MUTFAĞI’NA ÖDÜL..

Maltepe Belediyesi “Yerel Kalkınma ve İşbirliği” kategorisinde “Girişimcilik Mutfağı” projesi ile Altın Karınca Belediyecilik Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül töreni sonrası konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu ödülü, özgürlüğü için bedel ödeyen, mücadele eden tüm kadınlar adına onur madalyası olarak kabul ediyorum. Maltepe’de değişimin en büyük öznesi kadınlar” dedi.

ÇEKMEKÖY’ÜN FİKİRPEREST’E ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde Kurumsal Gelişim Kategorisi Ödülü, Fikirperest projesi ile Çekmeköy Belediyesi’nin oldu. Ödülü Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’dan aldı.

7 BÖLGE 1 FİLM PROJESİYLE SANCAKTEPE’YE..

Marmara Belediyeler Birliğinin düzenlediği 2017 yılı Altın Karınca Belediyecilik Ödül Töreninde, Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sanat kategorisinde “7 Bölge 1 Film” projesi ile Altın Karınca Belediyecilik Ödülü’nün sahibi oldu. Ödülü İBB ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal’dan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem aldı.

GÖNÜL HANEM PROJESİYLE TUZLA BELEDİYESİ’NE…

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Gönül Hanem” isimli projesi, sosyal belediyecilik kategorisinde ödül kazandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ödülünü Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

Reklamı Geç