Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE MEYDANI’NDA DEMOKRASİ NÖBETİ KARARLILIKLA SÜRÜYOR..

Demokrasi Nöbeti’nin 10. gününde

Demokrasi Nöbeti’nin 10. gününde de, Ümraniye Meydanı coşkulu bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Meydan’da konuşma gerçekleştiren Başkan Hasan Can, “Hesap yapanlar, bu milletin celaletini, cesaretini hesap edememişlerdir” dedi.

umraniye nobet 10 gun 18Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve dua programı; Başkan Hasan Can’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hulusi Şentürk, Metin Külünk ve Mehmet Ali Pulcu, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Yazar Av. Sibel Eraslan, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, şehit aileleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, çeşitli ulusal kanallarda canlı olarak yayınlandı.

umraniye nobet 10 gun 17Hafız Ahmet Kayacı ve Hafız Osman Osmanoğlu’nun Kur’an tilavetiyle başlayan programda, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipakbir konuşma gerçekleştirdi. Meydandaki demokrasi nöbetçilerine “Sizler yalnızca vatanımıza değil, dünyadaki tüm Müslümanlara yönelik topyekün bir saldırıya karşı mücadele ediyorsunuz” diyen Dilipak, ümmet birliğinin önemine vurgu yaptı. Yazar Av. Sibel Eraslan da programda bir konuşma gerçekleştirdi. “Bugün buradaysak şehitlerimiz sayesindedir. Allah’ın rahmet ve mağfireti onların üzerine olsun. Şehitlerimize baktığımda oğullarımı görüyorum. Allah, şehitlerimiz sayesinde plan yapanların planlarına engel olmuştur. Allah şehitlerimizden razı olsun. Dik durmak şehitlerimizin bize vasiyetidir, her hâlde Başkomutanımızın emrindeyiz” dedi. Programda bir konuşma gerçekleştiren BBP Ümraniye İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, tarihteki darbelerden bahsederek “Demokrasiyi askıya alan darbelere karşı tavrımız siyaseti askıya alarak birlik içinde meydanlarda olmaktır” dedi.

umraniye nobet 10 gun 14AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu ise yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşananları kınayarak, “Allah bu hadiseyi gerçekleştirenlere bir daha fırsat vermesin ve bu gruba zamanında inanıp güvenenler de bir an evvel bu yanlıştan dönsünler” dedi.

umraniye nobet 10 gun 5BAŞKAN HASAN CAN: “MİLLETİN GÜCÜNÜN KARŞISINDA HİÇBİR ŞEY DURAMAZ”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Yeryüzündeki Müslümanlar ve mazlumlar üzerinde yapılmaya çalışılan hesaplar sizler sayesinde bozulmuştur. Hesap yapanlar, bu milletin celaletini, cesaretini, tanklara ve kurşunlara göğüslerini siper edeceğini, Cumhurbaşkanımızın işgal edilen havalimanına ineceğini hesap edememişlerdir. En önemlisi, ‘Allah tuzakları bozanların ve karşı tuzak kuranların en hayırlısıdır’ ve onlar Allah’ın hesabını hesap edememişlerdir” dedi.

umraniye nobet 10 gun 12“Demokrasi nöbetinin ilk gününden beri Ümraniyeliler olarak hem ilçemizde hem de Başkomutanızımızın evinde, Kısıklı’da nöbetimizi tutuyor; ayrıca belediye olarak, farklı ilçelerden gelip nöbet tutan kardeşlerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Hasan Can, “Milletin gücünün karşısında hiçbir şey duramaz, millet bu işe dur demiştir” dedi. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Başkan Hasan Can, “Milletimize, Cumhurbaşkanımıza ve demokrasinin destekçisi olan tüm siyasetçilerimize teşekkür ediyor, Allah’a şükrediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

umraniye nobet 10 gun 10Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu da, “Kanlı darbe girişiminin 10. gününde yine meydanlardayız, halkımız demokrasiye ve millî iradeye sahip çıkıyor” diyerek millî birlik ve bütünlüğün öneminden bahsetti.

umraniye nobet 10 gun 13AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, gerçekleştirdiği konuşmada darbe teşebbüsünde bulunanları kınayarak, vatana ihanet edenlerin mehmetçik olamayacağını dile getirdi. Tarihten örneklerle Türkiye’nin geleceğinin bugünden daha güzel olacağını ve ülkenin yükselip güçleneceğini dile getiren Külünk, “İleride, geriye dönüp bugünlere baktığınızda ‘iyi ki köprüye gittim, iyi ki nöbet tuttum, iyi ki gazi oldum’ diyeceksiniz” dedi.

umraniye nobet 10 gun 8AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk ise, “Şehitler ve gaziler diyarı Ümraniye’nin yiğit insanları, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sağına ve soluna bakmadan tankların ve kurşunların karşısına çıkan Necip Fazıl’ın gençleri, 15 Temmuz gecesi Libya’dan başlayan vahşeti sizler boğdunuz” dedi. Çeşitli oyunlarla bozulmak istenen millî birlik ve bütünlüğün bozulamayacağını söyleyen Şentürk, “En zayıf olduğunuz an kendinizi en güçlü hissettiğiniz andır. Zafiyete kapılmayın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

umraniye nobet 10 gun 6AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, “Demokrasi ve millî iradeye saldıran darbe teşebbüsü, belli bir kesime değil tüm Türkiye’ye karşıdır” diyerek, siyasi tecrübeleri ışığında dik durmanın önemini anlattı. Darbe teşebbüsüne karşı meydanlarda olmanın önemini de anlatan Pulcu, Ümraniyelileri selamlayarak konuşmasını bitirdi.

umraniye nobet 10 gun 9Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duası ile son bulan programdan sonra, Meydan’da bulunan vatandaşlar demokrasi nöbetine devam etmek üzere Kısıklı’ya geçti.

umraniye nobet 10 gun 16

umraniye nobet 10 gun 11

umraniye nobet 10 gun 7

umraniye nobet 10 gun 4

umraniye nobet 10 gun 1

umraniye nobet 10 gun 3

Reklamı Geç