Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE ŞEHİTLER MEYDANI 4. HAMSİ FESTİVALİ’YLE RENKLENDİ..

Ümraniye Belediyesi tarafından organize

Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen ve Rizeliler Derneği’nin katkılarıyla bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Geleneksel Hamsi ve Kültür Festivali, 3 gün boyunca, bölge halkını 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda buluşturdu.

ümraniye hamsi festivali 7Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen ve Rizeliler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen 4. Geleneksel Hamsi ve Kültür Festivali’nde 3 gün boyunca tonlarca hamsi dağıtıldı. Etkinliğin son gününde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Milletvekilleri Metin Külünk ve Osman Boyraz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, Kaymakam Suat Dervişoğlu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Recep Albayrak, Rizeliler Dernek Başkanı Necmettin Birinci, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ümraniye hamsi festivali 9Program Kur’an tilaveti ile başladı ve ardından Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, şehitler için dua etti. Programdaki konuşmasına Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ederek başlayan Ümraniye Rizeliler Derneği Başkanı Necmettin Birinci, “Hamsinin güzelliğini ve lezzetini vatandaşlarımızla paylaşarak, meydanlarımızda da millî birlik ve beraberliği göstermek istiyoruz” dedi.

ümraniye hamsi festivali 3BAŞKAN HASAN CAN: “ZAMAN BİRLİK VE KARDEŞLİK ZAMANIDIR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. “4.sünü icra ettiğimiz hamsi festivalimiz, bunlar acı günlerimiz olduğu için bu yıl ‘hamsi ve horon’ festivali olarak değil ‘hamsi ve kültür’ festivali olarak gerçekleşiyor. Gün birlik olma günü; gün diri olma, iri olma, bir olma günüdür. Zaman teröre karşı yekvücut olma zamanıdır, terörün yakıp yıktığı kardeşlerimizin hayata tutunmalarını sağlamalıyız. Halep, Musul, Kerkük… Bunların hepsiyle biriz, Kut’ül Amare’de, Çanakkale’de bizi yalnız bırakmayan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız” diyen Başkan Hasan Can, Türk askerinin yaptığı çalışmalarda başarıya ulaşması için dua etti. “Zaman birlik ve kardeşlik zamanıdır, biz de hamsi festivali vesilesiyle birliğimizi meydanlara taşımak istedik. Festivalde emeği geçen herkese ve Ümraniye Rizeliler Derneği’ne teşekkür ediyorum” diyen Başkan Hasan Can şehitlere rahmet ve gazilere şifa diledi.

ümraniye hamsi festivali 8Programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve derneklere verdiği desteklerden dolayı Ümraniye Belediyesine ve Başkan Hasan Can’a teşekkür etti.

ümraniye hamsi festivali 11Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yaptığı konuşmada “Bu soğuk havada yüreğimizi ısıtan bir etkinliğe imza atan Ümraniye Belediyesine, Başkan Hasan Can’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Birçok yöremizden vatandaşlarımızı bir araya getiren bu etkinlik, millî birlik ve beraberliğimizi ortaya koyuyor” dedi.

ümraniye hamsi festivali 6Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, konuşmasında, “Karadeniz’in bir evladı olarak, hemşehrilerimle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ümraniye hamsi festivali 5Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, millî birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

ümraniye hamsi festivali 4AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, programda yaptığı konuşmada “Bütün bu sıkıntılardan rahmet çıkacak inşallah, yeise mahal yok. Tarih bize zorlu mücadelelerin ardından büyük zaferleri müjdeler” dedi. Türkiye coğrafyasının öneminden ve güzelliğinden bahseden Külünk, güzel günlerin çilesiz gelmeyeceğini söyleyerek umutla çalışmanın önemini anlattı. Protokolün, vatandaşlara hamsi dağıtmasıyla program son buldu ve etkinlik gün boyu devam etti.

ümraniye hamsi festivali 10

ümraniye hamsi festivali 2

Reklamı Geç