Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE ZABITASI’NDAN RAMAZAN DENETİMİ..

Ümraniye Belediyesi Zabıta Daire

Ümraniye Belediyesi Zabıta Daire Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda imalathanelerine yönelik denetimlerini artırdı.

uskrmzsnfırst5Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda imalathanelerine yönelik denetimlerini artırdı. Ümraniyelilerin sağlıklı gıda tüketmesine yönelik denetimler, Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün koordinasyonunda, Ümraniye İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Yeşilkaya öncülüğünde yapılan denetimlerde, gıda imalatı yapan fabrikalar ve imalathaneler kontrol edildi.

uskrmzsnfırst2Ramazan ayı öncesi gıda imalathanelerine yönelik denetimlerin yoğunlaştığını belirten Zabıta Müdürü Murat Yeşilkaya, “Ümraniyelilerin Ramazan ayı süresince sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için gıda imalathanelerine yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek” dedi. Yeşilkaya, “Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Eğer hata tekrarlanıyorsa cezai işlem uyguluyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor” dedi.

uskrmzsnfırst1RAMAZAN ÖNCESİ ÜMRANİYE’DE SIKI DENETİM

Fırın ve unlu mamul imalathanelerinin denetlendiği uygulamada, zabıta ekipleri, imalathanelerin genel temizliği, hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, ürün etiketlerinin kontrolü, işyeri açma ruhsatı ve çalışma ruhsatı, çalışan personelin kıyafetleri ve hijyen eğitim sertifikaları gibi konularda denetim ve kontrollerde bulunuluyor. Yapılan denetimlerde, hijyen kurallarına uymayan esnafa gerekli uyarılarda bulunularak tutanak tutuluyor.

uskrmzsnfırst3

Reklamı Geç