Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE 60 KAZAN, 60 BİN AŞURE..

Ümraniye Belediyesi Muharrem ayı

Ümraniye Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle her yıl geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımlarına devam ediyor. Belediye, ilçenin belirlenen 2 farklı noktasında düzenlediği programlarla 10 bini aşkın vatandaşa aşure dağıttı. Başkan Hasan Can; aşure kazanının başına geçip, aşure pişirerek, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.  

umrasura3Kardeşliğin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin önemine her platformda vurgu yapan Ümraniye Belediyesi Muharrem ayı vesilesiyle, belirlenen noktalarda aşure dağıtımlarını sürdürüyor. Hanımeli Çarşısı’nda başlayan aşure dağıtımları, öğleden sonra Ümraniye Meydanı’nda da devam etti. Ümraniye Belediyesi, aşure programının ilk ayağı olan Hanımeli Çarşısı’ndaki aşure dağıtımında, Muharrem ayı ve Aşure günü dolayısıyla bu yıl özel bir organizasyon gerçekleştirdi. Mehmet Fatih Çıtlak ve Muharrem aşı ekibi, geleneği ve manasıyla Kerbela ve Muharrem’i  Ümraniye’de aşure kazanı başında canlandırdılar. Tasavvufi geleneğe uygun bir şekilde gerçekleştirilen törende kazanlarla kaynatılan aşureler vatandaşlara ikram edildi. Programda vatandaşlar aşurenin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Kazan başında 21 kişilik özel ekip, geleneksel kıyafetleriyle hem muharrem Mersiyeleri okudu,  hem de dualar etti.

umrasura1Aşure dağıtım programlarına Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, belediye birim müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programla ilgili açıklamada bulunan Mehmet Fatih Çıtlak, “Eski İstanbul’un aşure anılarını anlattı. Çıtlak; “Aşure’nin tadı şekerinden değil, Allah’ın zikrindendir” dedi. Aşure dağıtım programının ikinci yeri olan Ümraniye Meydanı’nda konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev, Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği aşure dağıtım programında olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ise, “Muharrem ayının devletimize, milletimize; huzur ve istikrar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Böylesine güzel aşureleri bize tattıran, başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere, tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

umrasura2BAŞKAN HASAN CAN: “KAYNATILAN 60 KAZANIMIZLA; ÜMRANİYE’NİN DÖRT BİR KÖŞESİNE, 60 BİN KİŞİYE BU LEZZETİ İKRAM EDECEĞİZ”

Aşure dağıtım programlarında birer konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “ Her muharrem de olduğu gibi bu muharrem de de aşure günlerinde; Ümraniye insanına aşurenin lezzetini, tadını, manevi iklimini ve o hissiyatı tattırmak adına bu programları ve hizmetleri sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Hasan Can, “ 5 yıl önce aşure dağıtımlarına ilk olarak 10-15 kazan ile başladık. Artık 60 kazan civarında aşure kaynatarak, Ümraniye’mizin her köşesindeki insanımızın bu manevi iklimi yaşamasını arzu ediyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü, Bosna- Hersek’te bulunan kardeş şehrimiz Fojnica’daki kültür merkezinde kaynattığımız aşuremizi, camide yapılan programın ardından akşam namazı sonrasında ikram ettiler. Buradan bir başkan yardımcısı arkadaşımızı, iki müdürümüzü ve gençlik kollarımızdan da iki kardeşimizi temsilci olarak Bosna’ya gönderdik. Bizim adımıza o programlara iştirak ettiler” dedi. Pazartesi günü yapılan programa da değinen Başkan Hasan Can, “Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Ümraniye’deydi. İMES’te sanayicilerle bir araya gelerek, buradaki esnafımızı ziyaret etmişti. Ardından da İMES Camii’nde öğle namazı sonrasında aşure ikramında bulunmuştu. Bizim iki kazan aşuremiz ise orada hazırdı. Zarif bir programdı. Sayın Başbakanımızın hoşuna giden bir program oldu. Çünkü kazanların birini açtığında aşurenin üzerinde nardan bir Türk Bayrağı vardı. Diğer bir kazanda ise, Ümraniye Belediyesi’nin logosu vardı” dedi.

Başkan Hasan Can; “Bugünde burada bu programı icra ediyoruz. İnşallah Ümraniye’nin dört bir köşesinde 60 civarında kazanımızı Ümraniyeli kardeşlerimizle buluşturmuş olacağız. Çünkü ecdadımız, geçmişte her şeyi bir edep dairesinde, ibadet aşkıyla, her şeyi besmeleyle, salveleyle tehlil  ve tekbirleriyle yapmayı başarmış ve bunu kendisine adet edinmiş bir ecdat idi. Dolayısıyla ecdadımızın yapmış olduğu bu aşure pişirme merasimlerindeki o hatıratı da yâd edeceğimiz bir program yapıyoruz. Fatih Çıtlak hocam ve ekibinin eşliğinde; dualarla, salâvatlarla kaynatıp ve inşallah şifa niyetiyle de insanımıza ikram etmiş olacağız. Bu aşurenin içinden bütün 60 kazana da aşılama yapacağız. Yani tekbirlerle, dualarla pişirilen bu aşure; inşallah öteki kazanlarımıza da maya olacak” dedi.

Başkan Hasan Can; “Kardeşliğimizi daha güçlü bir şekilde buluşturmamız lazım. Bu dünya Müslümanlar için bir imtihan dünyasıdır. Ve en büyük imtihanımızın da kardeşlik olduğunu düşünüyorum. Ve kardeşliğimizi kurmak zorundayız. Bu coğrafya içerisinde barış içinde kardeşçe yaşamayı ve kardeşçe yaşayacağımız ortamları oluşturmayı başarmamız lazım. Kardeşlik yaşasın. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. İkram edilen aşureler şifa olsun. Rabbim inşallah daha nicelerini dağıtmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Ümraniye Meydanı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtım programında konuşan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Muharrem ayı’nın hayırlı olmasını dileyerek, kazanın ağzını açıp, bismillah diyerek, aşure ikramında bulundu. Ümraniye Belediyesi, bu yıl da 20 farklı noktada 60 bin kişiye aşure ikramında bulunacak. Öte yandan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın organizasyonu ile Makedonya’dan gelen 60 kişilik genç heyet, aşure programına katılarak, renkli görüntülere sahne oldu.

 

 

 

Reklamı Geç