Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE ACI GÜNÜN ARDINDAN SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ..

Ümraniye Parseller Mahallesi Kesikkaya

Ümraniye Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi’nde metro yapımı çalışmasının sürdüğü yolda meydana gelen göçükte 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 kişinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili soruşturma başlattı.

Ümraniye’de metro inşaat sahasının da bulunduğu caddede göçük meydana geldi. Çevredeki bir siteye ait güvenlik kulübesinin de göçükte kalması nedeniyle 2 güvenlik görevlisi göçük altında kaldı. Yapılan arama çalışmaları sonucunda güvenlik görevlilerinin cansız bedenine ulaşıldı. Metro inşaat sahası yanındaki yolda yaşanan göçük sonrası 10 metre çapında, 7-8 metre derinliğinde çukur açıldı. Çöküntünün meydana geldiği yerin yanında bulunan siteye ait güvenlik kulübesi ile şantiyeye ait konteyner de göçükte kaldı.

2 işçinin ölümüne ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı can güvenliği riski bertaraf edildikten sonra olay yerinde kapsamlı inceleme yapılması, inşaatın sahibi, teknik sorumlusu, personelden sorumlu görevliler ile ilgili diğer kişilerin kimliklerinin tespiti ve savunmalarının alınması yönünde talimat verdi. Başsavcılık tanık beyanlarına başvurulması ve olay anına ait kamera görüntülerinin temin edilip incelenmesini de istedi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da olay yerine gelerek  incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, çökmeyle ilgili bir açıklama yaptı. Uysal şunları söyledi: “Ayrıntıları teknik inceleme yapılınca ortaya çıkacak. Makas değiştirme alanında bir genişleme çalışması yaparken göçük olmuş. Tünelle üst grup arası yaklaşık 17 metre. Bu arada ayrı bir boşluk oluşmuş olabilir. Teknik inceleme yapılınca kamuoyuyla paylaşılacak. Burada ani bir hareketlilik olmuş Bunun nedeni ortaya çıkarılmalı. Çevre binalarda şimdilik bir sıkıntı yok. İncelemeler yapılacak. Ailelerimizin yanındayız. Bütün iş güvenliği önlemleri alınmıştır. Buradaki farklı bir durum. Vatandaşlarımız rahat olsun. Diğer metro inşaatlarımızda bir tehlike söz konusu değil.”

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da sabah saatlerinde olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulunarak yetkililerden ve mahalle sakinlerinden bilgi aldı. Gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, olayın baş sorumlusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, “Hayatlarını kaybeden iki gencimizin, iki işçimizin ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Olay yerine girdim ve ne yazık ki iki işçimizin cenazelerine henüz ulaşılmıştı. Ne acıdır ki böyle önlem alınmadan yapılan işlerde geçmişte olduğu gibi ve böyle giderse bundan sonra da olacağı gibi iş cinayetleriyle karşılaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı 1-2 saat önce gelmiş. Kendisine sordunuz mu bilmiyorum ama bu işin sorumlularının cezalandırılacağını söylemiş. Ben buradan kendisine söyleyeyim: Bu işin sorumluları var. Bu işin sorumluları ‘oldu bitti’ye getirirek tedbirsizce inşaat yapan Büyükşehir firması ve onlara bu yetkiyi verenlerdir” dedi.

Reklamı Geç