Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE AŞURE BEREKETİ SÜRÜYOR..

Ümraniye Belediyesi geleneksel hale

Ümraniye Belediyesi geleneksel hale getirdiği aşure pişirme programıyla bu yıl binlerce kişiye aşure ikram etti. Alemdağ Caddesi’nde Binlerce Kişiye Aşure İkram Edildi

Paylaşmanın, kardeşliğin ve bereketin simgesi olan aşure; bu yıl da Ümraniye Belediyesi tarafından özenle hazırlanan kazanlarda kaynamaya başladı. İlahi rahmet ve bereket ayı olan Muharrem ayı’nda ustalar tarafından hazırlanan aşureleri tatmak isteyen vatandaşlar Alemdağ Caddesi’ne akın etti. Aşure dağıtım programına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır ve Osman Boyraz, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, cem evi temsilcileri, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başlayan program Sufi Devran Topluluğu’nun ilahileriyle devam etti.

Aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikram eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, Muharrem ayının öneminden bahsederek, Ümraniye’deki camilerde 60 bin kişiye aşure dağıtılacağının bilgisini verdi. Başkan İsmet Yıldırım, bu ayda gerçekleşen üzüntü verici bir olay olan Kerbela hadisesine de değinerek, “Başta sevgili Peygamberimizin torunu İmam Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha böyle hadiselerin vuku bulmaması için kardeşliğimize, birliğimize ve dirliğimize dikkat etmemiz lazım. İstanbul coğrafyası netameli bir coğrafya. Bizim, bizden başka dostumuz yok. Bizim de bu minval üzerinde hareket edip, kardeşliğimize değer vermemiz gerekir. Aşure ayımız mübarek olsun. Bereket getirsin” diyerek konuşmasını bitirdi.

Program, yapılan duanın ardından Başkan İsmet Yıldırım ve protokolün aşure kazanların başına geçerek vatandaşa aşure ikram etmesiyle son buldu.

Reklamı Geç