Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE AŞURE KAZANLARI KAYNAMAYA BAŞLADI..

Ümraniye Belediyesi her yıl

Ümraniye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayında binlerce kişiye aşure dağıtıyor. Bu kapsamda gerçekleşen aşure dağıtım programlarının ilki Alemdağ Caddesi’nde gerçekleşti. Kazanın başına geçen Belediye Başkanı Hasan Can vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Ümraniye Belediyesi, aşure programlarını bu yıl da sürdürerek, bereketli aşuresiyle vatandaşları aynı tatlarda buluşturdu. İlçede dağıtılacak aşurelerin ilki Sufi Ayinler Topluluğu’nun duasıyla Alemdağ Caddesi’nde gerçekleşti. Aşure dağıtım programına Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’ın yanı sıra; AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Mehter Takımı gösterisiyle başlayıp, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Programda konuşan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen aşure programımıza hepiniz hoş geldiniz” diyerek Muharrem ayının öneminden bahsetti ve “Bu programın gerçekleşmesinde emeği olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Dualar eşliğinde geleneksel aşure pişirme ve dağıtım programında vatandaşlarla bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan, “Her yıl yaptığımız geleneksel bir tören olan aşure dağıtım programı sayesinde bir araya geliyoruz. İlçemizde aşureyi tatmayan kimse kalmasın diye çaba sarfediyoruz. Çünkü aşure bizim milli yemeğimizdir” dedi.

“Her yıl 60 kazan aşure kaynatıp, muhtelif yerlerde aşure dağıtımı yapıyoruz” diyen Başkan Hasan Can, “İnşallah önümüzdeki hafta, İlçe Başkanımız Mahmut Eminmollaoğlu ile birlikte Fojnica’ya giderek, orada da aşure kazanlarını kaynatacağız” dedi. Milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparak konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, “Son zamanlarda Türkiye’nin yaşamış olduğu zor durumlardan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletimizin dik duruşuyla bugünleri atlatacağız. Bu vesileyle aşure günümüz mübarek olsun, hepinize afiyet olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz selamlama konuşması yaparak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Konuşmasına muharrem ayının öneminden bahsederek devam eden Milletvekili Osman Boyraz, “Bizleri böylesine anlamlı bir günde bir araya getiren Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hepinize afiyet olsun” dedi. Program, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül’ün dua etmesi ve Başkan Hasan Can ile protokolün aşure kazanların başına geçerek vatandaşa aşure ikram etmesiyle son buldu.

Reklamı Geç