Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE CAMİLER 29 MAYIS’A HAZIR..

Ümraniye Belediyesi, dünyayı etkisi

Ümraniye Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan ve 29 Mayıs’ta Cuma namazıyla cemaatle buluşmaya hazırlanan camilerde dezenfekte işlemi yaparak ibadete hazır hale getirdi.

Ümraniye’de bulunan cami ve mescitler tek tek temizlenirken, cami avlularına da sosyal mesafenin sağlanması amacıyla şeritler çekildi. İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’de yayılmasına engel olmak amacıyla ‘Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi’ hakkında yayınladığı genelgenin ardından camiler uzun bir süre kapalı kalmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın duyurusuyla birlikte cemaatle 29 Mayıs’ta buluşmaya hazırlanan camilerde de yoğun bir hazırlık süreci başladı.

Ümraniye Belediyesi bu çerçevede Ümraniye İlçe Müftülüğü’nün belirlediği cami, mescit ve spor tesislerinde bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Ümraniye’deki 68 cami ve mescidin bahçeleri özenle temizlenerek dezenfekte edildi. Dezenfekte çalışmalarının yanında cami bahçelerinde vatandaşların namaza duracağı alanlar belirlenerek uygunluk durumuna göre boya yapıldı ya da şerit çekildi. Bu süreçte cami ve mescitlerin lavabo ve şadırvanları kapalı olacak.

Reklamı Geç