Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE HAMSİ FESTİVALİ GÜNÜ..

Rizeliler Derneği’nin katkılarıyla Ümraniye

Rizeliler Derneği’nin katkılarıyla Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen Geleneksel 6. Hamsi Festivali yoğun katılımla gerçekleşti. 6 ton hamsinin dağıtıldığı festivalde renkli görüntüler vardı.

Santral Etkinlik alanında gerçekleştirilen 6. Hamsi Festivali’ne Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Rizeliler Dernek Başkanı Necmettin Birinci, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Ümraniye Bakkallar Odası Başkanı Resul Taşcı, muhtarlar, STK temsilcileri, iş adamları ve binlerce vatandaş katıldı.

Programda selamlama konuşması gerçekleştiren AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, festivalin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Eminmollaoğlu; Ardından 31 Mart Seçimlerinden bahsederek “Ümraniye’de yeniden AK Parti bayrakları dalgalanacak” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım da; “Hamsi festivalini yıllardır organize ederek geleneği sürdüren Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ediyorum. Atalarımızdan gelen örf ve adetlerimizi yaşatmak adına önemli bir program” dedi. Yıldırım ayrıca 31 Mart Seçimlerinden de bahsetti ve seçimlerin önemini anlattı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz programdaki konuşmasında “Tüm Ümraniyelileri en kalbî duygularla selamlıyorum. Bugün burada gelenek, görenek ve ananelerimizi hatırlayacak, horonla kardeşliğimizi pekiştireceğiz” diyerek millî birlik ve beraberliğin öneminden bahsetti ve festivalin hayırlara vesile olmasını niyaz etti.

Belediye Başkanı Hasan Can; “Hamsi bizim millî yiyeceğimizdir, hamsi bütün yörelerimiz tarafından sevilen müşterek lezzetimizdir” dedi. Millî birlik ve beraberliğin öneminden bahseden Başkan Hasan Can, “Hep birlikte Türkiye olmanın gayretini gösteriyoruz; Türkiye bir kültür mozaiğidir, Ümraniye de 700 bin nüfusuyla küçük bir Türkiye’dir. Türkiye’de ne varsa Ümraniye’de de bunların hepsi vardır. Festivallerimizin 6.sını gerçekleştiriyoruz. Hamsi bahane, amacımız bütün Ümraniye’yi bir araya getirerek tek bir millet olduğumuzu göstermektir” dedi.

Başkan Hasan Can; 15 yıl boyunca Ümraniye’de yaptığı hizmetlerden de bahsederek “1961’den bu yana Ümraniye’de yaşayan bir kardeşinizim. 1500 kişilik nüfustan 700 bin nüfusa gelmiş bir şehir Ümraniye. O günden bugüne taşı toprağı altın oldu. Patlayan çöplüğüyle anılan Ümraniye’den bugünkü Ümraniye’ye ulaşmak için birçok çalışma yapmayı Rabbim bize nasip etti. Ümraniyeli bir kardeşiniz olarak 3 dönemi doldurmanın hazzını yaşıyorum. Geriye dönüp baktığımda çok şükür 450 kalıcı eser bırakıyoruz; yolu, kaldırımı, parkı saymadan söylüyorum bunu” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından festival; Hamsi Yeme Yarışması, Folklor Gösterileri, Ücretsiz Hamsi Dağıtımı etkinlikleri ve Davut Güloğlu ile Zeki Uçakan’ın konserleriyle devam etti. Ümraniyeliler festivale yoğun ilgi gösterdiler.

Reklamı Geç