Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE İLK DERS ZİLİ ÇALDI..

Ümraniye’de 2015-2016 Eğitim Öğretim

Ümraniye’de 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Düzenlenen programda öğrencilerin sergilediği halk oyunları ve gösteriler ilgiyle izlendi.

umroklds4Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için 2015-2016 Eğitim-öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler ilk günün heyecanını yaşadı.

umroklds4Ümraniye’de bulunan Zübeyde Hanım Ortaokulu da, düzenlenen törenin ardından kapılarını öğrencilerine açtı. Yeni eğitim ve öğretim döneminin açılışı için gerçekleştirilen törene Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’nun yanı sıra, Ümraniye Belediye Başkan Vekili Av. Mahmut Eminmollaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Muhammet Kılıç, Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Karabıçak, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Nuh Gergin, STK Temsilcileri, okul müdürü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

umroklds2Programda konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkan Vekili Av. Mahmut Eminmollaoğlu; “Eğitim yalnızca fizikî mekânlarla sınırlı değil, değerler eğitimi ve maneviyat çocuklarımız için çok önemli. Bu noktada, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize büyük sorumluluk düşüyor. Biz de yerel yönetimler olarak Ümraniyemizdeki öğrencilerimizi destekliyor, okulları yenilemeye ve yeni okullar yapmaya gayret ediyoruz. Bugün ders başı yapan yaklaşık 18 milyon öğrencimiz var. 2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

umroklds3Ardından konuşma yapan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu; “2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı’na, öğretmenlerimizle velilerimizle ve öğrencilerimizle birlikte büyük bir heyecanla giriyoruz. İstiklal Marşımızı coşkuyla okuyan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bilgiyi, bilim ve teknolojiyi elinde tutan ülkeler bugün kalkınmayı da elinde tutuyor. Ama bu döngüye baktığımızda bunu ayakta tutan ilk unsurun bilgi ve bu vesileyle eğitim olduğunu görüyoruz. Buradaki coşkudan bizlerin de bu döngüyü sağlayabileceğini görüyorum. 2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın hepimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

umroklds5Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından okul öğrencileri, halk oyunu ve dans gösterisi sergiledi. Öğrencilerin şiir de okuduğu program, çalan ders ziliyle sona erdi.

 

Reklamı Geç