Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE İSTİKLAL MARŞI’MIZI EN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI..

Ümraniye Belediyesinin, her yıl

Ümraniye Belediyesinin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuma yarışması bu yıl da büyük ilgi gördü. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen heyecan dolu yarışmada dereceye giren bilge çocuklar belli oldu.

ümraniye istiklal marşı 1Ümraniye Belediyesi, İstiklal Marşının kabulünün 96 yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuma yarışmasını Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve velilerin katıldığı programda; Ümraniye Belediyesine bağlı tüm Bilgi Evlerindeki Bilge Çocuklardan oluşan 10 yarı finalist yarıştı. Yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt sunumu ile devam etti.

ümraniye istiklal marşı 2Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir;  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un fikirleri, şiirleri ve halka örnek önder kişiliğini atasehirmeb.com vurguladı. Heyecan ve duygunun hâkim olduğu günde Bilge Çocuklar sırayla sahne alarak final için performanslarını sergilediler. İstiklal Marşı’nı en güzel okumak için büyük çaba gösteren öğrenciler, davetlilere duygu dolu anlar yaşattılar. Öğrencilerin yorumları  jüri tarafından şiirin ruhuna uygunluk, ezber gücü, beden dili, diksiyon, vurgu, tonlama ve Türkçeyi doğru kullanma gibi krıterler üzerinden değerlendirildi.

ümraniye istiklal marşı 4Yarışma sonunda İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuyan 3 Bilge Çocuk belirlendi. M. Celaleddin Ökten Bilgi Evinden Sena Koşan birinci, Lokman Hekim Bilgi Evinden Ahmet Emir Çelik ikinci, Erdem Beyazıt Bilgi Evinden İsra Karadoruk üçüncü olup, kendilerine bisiklet, mp4, tablet, safahat, kitap seti ve top; diğer öğrencilere de safahat hediye edildi.

ümraniye istiklal marşı 3

Reklamı Geç