Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE KALICI BİR ESERİN DAHA TEMELİ ATILDI..

Ümraniye Belediyesi’nin arsa tahsisini

Ümraniye Belediyesi’nin arsa tahsisini sağladığı, ÜMİMDER tarafından bir hayırsevere yaptırılan Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin temel atma töreni, Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Göreve geldiği 2004 yılından bu yana Ümraniye’ye 400’ün üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibi, ilçeye dev eserler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda; Necip Fazıl Mahallesinde Ümraniye Belediyesi’nin arsa tahsisini sağladığı, Ümraniye İmam-Hatipliler Derneği (ÜMİMDER) tarafından bir hayırsevere yaptırılan Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin temel atma töreni yapıldı. Törene Başkan Hasan Can ve Eşi Saliha Can’ın yanı sıra; İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Vehbi Ayvat, Ümraniye İmam Hatipliler (ÜMİMDER) Derneği Başkanı İlhami Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bağışçı Hacı Nurten Timurçin, İstanbul Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir Delibalta, mahalle başkanları, muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Hafız Sedat Göksu’nun Kuran Tilaveti ile devam eden programda, Çakmak Cami İmamı Ahmet Bilal Erdem ve Ümraniye Merkez Cami İmamı Gürcan Göksu da çift ezan okudu.

Modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesis Binası; 1 bodrum kat, zemin kat ve asma kattan oluşuyor. Toplam inşaat alanı 388.05 metrekare olan caminin bodrum katında; kütüphane çay ocağı, bay-bayan wc ve abdesthane ile yemekhane bulunuyor. 2 oda, 1 salon ve 1 banyodan oluşan imam evinin yanı sıra; zemin kat ve asma kat da da toplam 173,77 metrekarelik bir mescid bulunuyor.

Ümraniye İmam-Hatipliler Derneği (ÜMİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kılıç yaptığı konuşmada, derneğin çalışmalarından bahsederek, Hacı Nurten Cami ve Sosyal Tesisinin arsa tahsisi konusunda yardımcı olan Belediye Başkanı Hasan Can Beyefendiye ve emeği geçen herkese teşekkür etti ve caminin hayırlara vesile olmasını diledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur konuşmasında, “Ümraniyemizde bulunan 144 camimize ilave olarak temeli atılan bu camimizle birlikte cami sayımız 145 olacak” dedi. Devam eden  camii hizmetleri ve diğer çalışmalar hakkında bilgi veren Ejder Batur, “14 yıl önce Hasan Can Başkanımız ve ekibi yönetime geldi ve ilk kültür merkezimizi yine Necip Fazıl Mahallesinde atmıştık. Şuan ki, heyecanımız da ilk gün kü gibi aynı şekildedir” dedi. 14 yıl da Ümraniye’ye 400’ün üzerinde yakın kalıcı eser kazandırdıklarını söyleyen Ejder Batur, “14 yıl önce Ümraniye gecekondu ve varoşlarıyla anılan bir ilçeydi. Şimdi ise; sanat, kültür faaliyetleri ve finansın merkezi haline gelen bir ilçe olarak anılıyor” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediyesi’nin 14 yılda ilçeye kazandırdığı kalıcı eserlere değindi. 15 yıl önceki Türkiye ile şuan ki Türkiye arasındaki mesafenin oldukça fazla olduğunu söyleyen Eminmollaoğlu, Allah’ın izniyle birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar” dedi ve Cuma namazından sonra Kudüs için yapılacak olan yürüyüşe tüm vatandaşları davet etti.

Belediye Başkanı Hasan Can, “Rabbim güzel hizmetler yapmayı ve yapılan bu hizmetlerde daim olmayı nasip etsin. Başarı, Allah’ın nusretidir. Hamdolsun ki, rabbim 13 buçuk yıldır bize böyle bir görev verdi. Güvenli dostlar, arkadaşlar ve kardeşlerle yol arkadaşlığı yaptık. Biz gayret eder, çabalarız ama başarıyı Allah’tan biliriz” dedi. 80 yılda yapılan işlerin 4-5 katının son 15 senede yapıldığının altını çizen Başkan Hasan Can, “Bu ülkeye bu tür hizmetleri yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere, yöneticilere sahip olduğumuz için dua etmeliyiz. Bugün dünya milletlerine karşı başımız dik duruyor isek, bunun tek sebebi başımızı eğdirmeyen bir lidere sahip olmamızdır” dedi.

Kudüs’te yaşanan son olaylara da değinen Başkan Hasan Can, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı cümleye atıfta bulunarak, “Mescid-i Aksa konusunda ne yapıp ne yapmayacağımız imkân meselesi değil, iman meselesidir” dedi.  Cuma namazı sonrasında Kudüs için yapılacak olan yürüyüşe de değinen Başkan Hasan Can, “ Tepkimizin ve imanımızın sesini duyuracağız. Herkesi bu yürüyüşe davet ediyorum” dedi. Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Hasan Can, caminin mahallelilere hayırlı olmasını diledi.

Kaymakam Suat Dervişoğlu, Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, caminin hayırlı olması temennisinde bulundu. Programın sonunda Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk dua etti. Ardından protokol, Necip Fazıl Mahallesi Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin temel atma töreni için butona bastı.

Reklamı Geç