Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE KIZILAY’A DESTEK DEVAM EDİYOR

Kamu yararı gözeten, sorumlu

Kamu yararı gözeten, sorumlu belediye bilinciyle hareket eden Ümraniye Belediyesi, Türk Kızılayı’na her fırsatta destek olmaya devam ediyor. Bu yönüyle Ümraniye Belediyesi, Türkiye’nin önde gelen belediyelerinden biri olmayı sürdürüyor.

umrkizildstkd3Türkiye’de her yıl binlerce insan, kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağışı oranının çok düşük olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, donörün sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.

umrkizildstkd2Ümraniye Belediyesi, vatandaşların kan ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve kan bağışlayabilmeleri için Kızılay Hizmet Binası’nı kısa zamanda tamamlayıp hizmete açtı. 2014’ün temmuz ayında proje hazırlıklarına başlanan Ümraniye Kızılay Hizmet Binası’nın açılışı mayıs ayında Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Ümraniye Belediyesi ilçeye kazandırdığı bu hizmet binasının yanı sıra, Kızılay’ın Ümraniye’de gerçekleştirdiği kan bağışı çalışmaları ve Kızılay’ın kan bağışını artırmak için gerçekleştirdiği projelere destek olmaya da devam ediyor.

umrkizildstkd1Kartal Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Tanju Levent Çetinkaya, Ümraniye’nin İstanbul Anadolu Yakası’nda kan bağışı konusunda lokomotif bir ilçe olduğunu söyleyerek, “Ümraniye’de ciddi anlamda kan toplayabiliyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız çok duyarlılar, onların desteği bizim için önemli” dedi.  Dr. Çetinkaya, ayrıca bölgenin İstanbul’un günlük kan ihtiyacını karşılama noktasında büyük bir katkısının olduğunu belirtti.

Reklamı Geç