Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE MUHTARLARA AFET PLANLARI EĞİTİMİ..

İstanbul’daki ilçeler arasında hem

İstanbul’daki ilçeler arasında hem yüz yüze hem de online olarak en çok afet farkındalığı oluşturan Ümraniye Belediyesi, bu kez de ilçedeki muhtarlara “Ümraniye Afet Müdahale Planları ve Afet Farkındalık Eğitimi” verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından afetlere daha hazırlıklı bir Türkiye için, toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı hedefleyen ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Ümraniye Belediyesi de harekete geçerek eğitimlere başlamıştı. Ümraniye Belediyesi’ne bağlı uzman ekipler, İl AFAD Müdürlüğü ile bu kez de muhtarlara eğitim verdi.

“Ümraniye Afet Müdahale Planları” başlığı altında; AFAD Tanıtımı Görev ve Yetkileri, Sivil Savunma ve Seferberlik Farkındalığı, AFAD Gönüllülük Sistemi, Tamp (Ümraniye Afet Müdahale Planı) Bilgilendirmesi, İnsani Yardım, Hak Sahipliği ve Borçlandırma, Psikososyal Destek konuları anlatılırken, Afet Farkındalık Eğitimi”nde ise; “Deprem sonrası ilk 6 saatte yapılacaklar”, “Afet ve Acil Durum Çantası”, “Planlama”, “Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler”, “İletişimin Kesilmemesi” konularında bilgi aktarıldı. Eğitimler, planlanan aralıklarla verilmeye devam edecek.

Reklamı Geç