Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU

Ümraniye Özel Anabilim Anadolu

Ümraniye Özel Anabilim Anadolu Lisesi’nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir program düzenlendi. Programa katılan Belediye Başkanı Hasan Can, “Öğretmenlerimizin görevi; vatanını, dinini, bayrağını seven, büyüklerine ve küçüklerine saygı ve şefkatle muamele eden, ‘kökü mazide olan ati’ diye tabir ettiğimiz nesiller yetiştirmektir” dedi.

umrogrtmn3Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Özel Anabilim Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katılarak, eğitimciler ve öğrencilerle bir araya geldi. İlçedeki farklı okulların öğrencilerinin katılarak çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği program, katılımcılara neşeli dakikalar yaşattı. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan programa Başkan Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Arif Karapıçak, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya, çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci katıldı.

umrogrtmn1Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen gerçekleştirdiği açılış konuşmasında: “Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi, hayata geçirmesi ve işlediği servetin kıymetini bilmesi gerekir.  Ayna kırık olursa ona bakanlar baktığına pişman olur. Öğretmenin bir ayna olarak kendisine çok iyi bakması gerekir” diyerek öğretmenliğin önemini vurguladı. Süleyman Gökçimen: “Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar öğretmenlerimize yaşam boyunca sağılık mutluluk dilerim, şehit öğretmenlerimiz için de rahmet diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

umrogrtmn5BAŞKAN HASAN CAN: “EĞİTİME DESTEK VERMEK, HEPİMİZİN MİLLÎ GÖREVİDİR”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: “Saygıdeğer meslekteşlarım” diye seslendiği öğretmenlerin, hayatımızdaki şekillendirici rollerine vurgu yaparak tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Son yıllarda eğitimde yapılan çalışmalardan bahseden ve devletin eğitimle alakalı çalışmalarının ve bütçesinin eğitim davasına verilen önemi gösterir nitelikte olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can: “Devletin eğitim sorununa çözüm üretme gayreti elzemdir, bizler de yerel yönetimler olarak elimizden gelen bütün gayreti gösteriyor, eğitim kurumlarımızın ve öğrencilerimizin daha iyi imkânlara sahip olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını teneffüs eden herkesin; eğitim konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmesi, millî görevidir” dedi.

umrogrtmn6Öğretmenlik ve eğitim meselesinin, Öğretmenler Günü ve Öğretmenler Haftası gibi günlere hasredilemeyecek kadar mühim olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can: “Zamanımızın her diliminde eğitimi öncelemek mecburiyetindeyiz” dedi. Eğitimle alakalı çalışmaların son yıllarda ikiye katlandığını ve bunun hem fizikî mahiyette hem de eğitimin kalitesinin yükselmesi noktasında olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, öğretmenler için de şartların iyileştirildiğinden ve bununla alakalı çalışmaların sürdürülmesi gerektiğinden bahsetti. Ancak gönüllü bir şekilde icra edilebilecek bu mesleğin önemi ve saygınlığına vurgu yapan Başkan Hasan Can, “Aslî mesele bu coğrafyada yaşayan ve üstün bir zekâ, beceri ve akla sahip olan çocuklarımızın, devletin tüm kurumlarının sağladığı imkânlarla eğitilmesidir.

umrogrtmn2Kendisinin öğretmenlikten gelen bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi olarak eğitime yaptıkları katkılardan ve bu katkıların devam edeceğinden bahsetti. “Göreve geldiğimiz ilk günden beri, fizikî ve manevî olarak eğitime katkı sağlamaya çalıştık. Çevremizde ne kadar okul varsa bunların yapımı ve iyileştirilmesi konusunda destek verdik, bugün artık okullar yapan bir belediyeyiz. Daha evvel bu şehre kazandırdığımız okullara, temelinden tavanına, muhteviyatına kadar bizim yaptığımız ve önümüzdeki yıl tamamlanacak olan 6 okul ekleyeceğiz” diyen Başkan Hasan Can, dâr-ı bekâya göçmüş öğretmenleri de yâd ederek öğretmenler gününün tüm öğretmenler ve eğitim camiası için kutlu olması dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı.

umrogrtmn4Ardından Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerinden oluşan bir koronun gerçekleştirdiği Türk Sanat Müziği konseriyle devam eden program, öğretmenler ve öğretmenlikle alakalı bir sinevizyon gösterisine de sahne oldu. Görevlerine yeni başlayan öğretmenlerin öğretmenlik yemini ettiği programda, emekli öğretmenlere de Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen tarafından Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi. Katılımcıların bazen neşelenip bazen hüzünlendiği Öğretmenler Günü programı, 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunu ekibinin gösterisiyle son buldu.

Reklamı Geç