Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI..

Ümraniye Belediyesi ve İlçe

Ümraniye Belediyesi ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın Türkiye genelinde başlattığı ‘Okuma Yazma Seferberliği’ projesi programı Ümraniye’de de düzenlendi. 

Ümraniye Belediyesi,  İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte  Şehit Erol İnce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen Okuma Yazma Seferberliği açılış programına Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; Kaymakam Suat Dervişoğlu,  İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan ve Türkân Öztürk,  Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Aşçı,  İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan  İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, “Böyle bir projemiz hayırlara vesile olsun. Her şeyimiz okumaktan geçiyor. Hamd olsun son 15 yılda eğitimde çok yol kat edildi. Artık akıllı okullarımız var. Geleceğimiz daha da güzel olacak” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmada; “Gerçekten okul çağlarında okuma imkanı bulamamış ve bunun eksikliğini hep kendisinde hisseden kıymetli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Okuma yazmakla her şey başlıyor. Bilmediğiniz zaman yeni bilgiler öğrenmeniz zordur. Bizim milletimiz Ariftir. Atalarından, örfü adeti ve erkanı her şeyi bilir. Ümraniye Belediyesi olarak özellikle engelli insanlarımıza okuma yazma programlarını icra ettik. Onlar okula gidemediler biz onlara gittik projesini hayata geçirdik. Yüzlerce kişi belirledik ve onlara giderek okuma yazma öğrettik. Her birine sertifikalarını verdik. Bugün yeni bir kampanya yapılıyor. İnşallah bu kampanya ile büyük neticeler alınacak. Herkes okuma yazma öğrenecek. Şu anda müracaatların sayısı yaklaşık olarak 2500’e ulaşmıştır. Allah sizlere zihin açıklığı versin. İnşallah aranızdan dışarıdan ilkokul lise ve üniversiteyi bitirenlerde olacaktır. Bu sayede artık hayatı okuyacaksınız. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise bugün güzel bir programda sizlerle bir aradayız. Sizler okumayı yazmayı öğrenecek daha bilinçli daha kültürlü bir toplum haline geleceğiz. Allah hepinizin yardımcısı olsun” dedi. Program sonrası kursiyerlerden 4 kişi duygu ve düşüncelerini ifade etmek için sahneye çıktılar. Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular. Ümraniye’de bugüne kadar ‘Okuma Yazma Seferberliği’ projesine 2500’e yakın kursiyer müracaat etti. Eğitimler hafta içi ve hafta sonu belirli saatlerde veriliyor.

Reklamı Geç