Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE RAMAZAN BİR BAŞKA GÜZEL

Bereket köprüsü Ramazan-ı Şerif,

Bereket köprüsü Ramazan-ı Şerif, Ümraniye’de büyük coşkuyla yaşanmaya devam ediyor. Düzenlenen etkinlikler kapsamında, binlerce vatandaş Ümraniye Meydanına akın ediyor.

umrrmzgzlbr2Ümraniye Belediyesi, 18 Haziran Perşembe akşamı başlayıp Ramazan ayı boyunca sürecek olan birbirinden farklı etkinliklerine devam ediyor. Geleneksel gösteri sanatlarından müzik ve şiir dinletilerine, kuran tilavetinden sohbetlere kadar zengin bir yelpazede sayısız akademisyen ve sanatçıyı Ümraniyelilerle buluşturuyor.

umrrmzgzlbr7Bu kapsamda 21 Haziran Pazar günü iftardan önce Geleneksel Türk Tiyatrosu tasvir yapımı gösterisi, Ümraniyeliler ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlendi. Geleneksel Türk Tiyatrosu tasvir yapımı esnasında meşhur gölge oyunu sanatındaki insan, hayvan ve eşya figürlerinin deri ve kartona çizilerek, işlenip boyanması ile oluşturulan figürler merakla izlendi. Gösteriler esnasında salondan çocuklar sahneye davet edilerek, tasvir yapımına bizzat ortak oldular.

umrrmzgzlbr9Etkinlikler, iftardan sonra gerçekleştirilen Mahmut Sağır ve Ahmet Kayacı’nın Kur’an Tilaveti ile yeniden başladı. Daha sonra Ahmet Taçoğlu’nun ilahi dinletisi gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Kültürlerimizin farklı renkleriyle tanışmak isteyenlerin buluşma noktası olan hemşehri stantlarına ilgi ise her zamanki gibi yoğundu.

umrrmzgzlbr8

umrrmzgzlbr6

umrrmzgzlbr5

umrrmzgzlbr4

umrrmzgzlbr3

Reklamı Geç