Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DE ‘RİSKLİ BÖLGE’ TARTIŞMASI BÜYÜYOR..

Ümraniye’nin Elmalıkent, Kazım Karabekir,

Ümraniye’nin Elmalıkent, Kazım Karabekir, Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar ve İnkılap gibi 5.5 mahallesinde yaklaşık 115 bin vatandaşın mülkiyet haklarını yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm sorununa ilişkin tartışmalar büyüyor.

Geçtiğimiz aylarda bölge ile ilgili uygulama imar planlarının bir vatandaş tarafından açılan dava sonucu iptal edilmesiyle iyice alevlenen tartışmalar, ‘riskli bölge’ ilan edilme iddialarıyla her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. İlk olarak CHP’nin geçen yerel seçim belediye başkan adayı ve eski ilçe başkanı Cafer Aktürk’ün gündeme getirdiği bölgenin kentsel dönüşümüne ilişkin süreçte, vatandaşı bilgilendirme çalışmaları da devam ediyor. Belediye meclis üyeleri ve partililerle birlikte bölgede halk toplantıları düzenlemeye devam eden Cafer Aktürk, dün akşam da Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Esin Köymen’le birlikte mahalle sakinleriyle biraraya gelip durup değerlendirmesi yaptı.

Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Süleyman Solmaz’ın da katılarak vatandaşlara kentsel dönüşüm hakkında bilgiler verdiği toplantıya Gülsuyu kentsel dönüşümünde halk adına yer alan Hasan Sert de katılarak buradaki örneği anlattı. Vatandaşların endişelerine yönelik sorularına cevap veren Cafer Aktürk, ‘riskli bölge’ ilan edilmesinin yanlış olacağını söyleyerek; Ümraniye Belediyesi’nin bölgedeki vatandaşlarla ortak masada buluşup, vatandaşın lehine olan kentsel dönüşümü yerinde gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti.

“Halkın barınma hakkı için mücadeleye gündüz demeden gece demeden devam edeceğiz” diyen Aktürk; “Riskli alan ilanı vatandaşın lehine değildir. Belediye Başkanı Sayın İsmet Yıldrım’a sesleniyoruz: halkın onayını almak ve çözüm üretmek için vatandaş ile ortak masaya oturunuz. Kentsel dönüşümün çok doğru uygulandığı örnekleri baz almalıyız. Fikirtepe ve Sulukule gibi yanlış uygulamalar bölge için felaket olur ve vatandaş zarar görür. Vatandaş olmadan kapılar ardından çözüm değil rant üretirsiniz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklamı Geç