Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇAKIROĞLU; “ÜMRANİYE’DE VE TÜRKİYE’DE İKTİDARA TALİBİZ..”

Türk siyasetinin yeni oluşumlarından,

Türk siyasetinin yeni oluşumlarından, eski başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi, sahadaki çalışma temposunu her geçen gün yükseltirken; bölge yerel basın temsilcileriyle biraraya gelip gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, “Ümraniye ve Türkiye’de iktidara geleceğimize inancımız tam” diyerek iddialı konuştu. Son yerel seçimin üzerinden 19 ay geçtiğini kaydeden Çakıroğlu, “Bekledik gördük. Artık konuşma zamanıdır” dedi.

Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı binasında bölge yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda biraraya gelerek ülke ve yerel gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, iddialı söylemlerde bulundu. Mevcut iktidara yönelik ağır eleştiriler yönelten Çakıroğlu, “Hepimizin bildiği üzere ben de uzun yıllar Ümraniye Belediyesi’nde başkan yardımcılığı ve bugünkü iktidar partisinin ilçe başkanlığını yaptım. Gelinen süreçte ülkemizin ve milletimizin geldiği nokta bizleri farklı bir yol ayrımına sevk etti ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi kuruldu. Pandemi sürecine rağmen teşkilatlanma çalışmalarımız büyük oranda bitti ve 1 Kasım günü de inşallah Ankara’da büyük kongremizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Koalisyonlar döneminin son bulması iddiasıyla getirilen yeni sistemin ülkeyi tam tersi koalisyonlara mahkum ettiğini kaydeden Başkan Çakıroğlu, “İşsizlik, ekonomik sıkıntılar, zamlar ve şeffaf olmayan yönetim düzeninin ülkeyi getirdiği nokta ortada. Cumhur koalisyonu ülkeyi yönetemiyor. İnandırıcılık kayboldu. Vatandaş, güven ve istikrar arıyor. Değişim zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

Kendisinin de bir süre belediye başkan yardımcılığı ve bugünkü iktidar partisinin ilçe başkanlığını yaptığı Ümraniye’ye ilişkin de konuşan Çakıroğlu, “Son yerel seçimin üzerinden 19 ay geçti ve artık yapılıp, yapılmayanları konuşma vaktidir. Geçen 19 ayda Ümraniye’de dişe dokunur bir icraat ne yazık ki göremiyoruz. Eski mesire alanının makyajlanması, adının millet bahçesi olarak değiştirilmesi bizim açımızdan çok da büyük bir icraat değil. 750 bin nüfuslu Ümraniye, sadece millet bahçesinden ibaret de değil. Bakın Kazım Karabekir bölgesine, orada yaşanan imar sorunu hala çözülebilmiş değil. 2018 yılındaki Ak Parti kongresinde konuşan Sayın Cumhurbaşkanımız, Karabekir bölgesi halkına seslenerek, ‘Pazartesi günü gidin ruhsat başvurunuzu yapın’ demişti. Hani nerde? Neden o bölgenin insanı hala imar sıkıntısı yaşıyor. Beklenen büyük depremde bu bölgelerde yaşanacak can ve mal kayıplarının vebali Ümraniye Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve mevcut iktidarın boynunadır” dedi.

“Belediyecilik noktasında sahada önemli bir çalışma göremiyorum” diyen Çakıroğlu, şunları kaydetti: “Vatandaşla iletişim sorunu had safhada. Ümraniye Belediyesi, adeta bir şirket mantığı ile ilçeden olmayanların gelip yönettiği bir yer haline gelmiş durumda. Belediyemizin bir an önce insanların talebine göre hizmet üreterek aslına dönmesini bekliyoruz. Yapılan doğru işlere doğru der ve takdir ederiz. Her sorunun bir çözümü mutlaka vardır yeter ki siz isteyin. Ümraniye’de de onca boş yerler var. Buralara yeni parklar yapılabilir, vatandaşın nefes alacağı yeni alanlar üretilebilir. Ümraniye’nin hükümet konağı sorunu hala çözülmüş değil. 60 yaşındaki bir vatandaşımız, nüfus için başka, tapu için başka, sosyal yardım işleri için başka, kaymakamlık için başka bir yere gitmek için bir gününü harcasa yine de işini halledemiyor.”

“Hem Ümraniye’de hem de Türkiye’de hizmet için iktidara talibiz ve buna inanıyorum” diyen Başkan Çakıroğlu, şöyle devam etti: “Dışlayıcı ve ötekileştirici olmayan, kapsayıcı bir yönetim modeli ile Gelecek Partisi iktidarında bağımsız ve tarafsız yargı mutlaka gelecek. Mülakatı kaldırıp liyakat esaslı bir sistemi hakim kılacağız. Siyasi etik kanunu ve şeffaflık yasasını çıkaracağız. Kamu ihale kanunu ve rant odaklı bu imar mevzuatı değişecek. Güçlendirilmiş parlamenter sistem olmazsa olmazımız.”

Reklamı Geç