Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DEN HALEP’E YARDIM KÖPRÜSÜ KURULUYOR..

Ümraniye Belediyesi Halep’te yaşanan

Ümraniye Belediyesi Halep’te yaşanan insanlık suçuna dünyanın dikkatini çekmek ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak adına Türk Kızılayı iş birliğinde “İnsanlığa ve Kardeşliğe Yardım Elini Uzat, Halep Ölüyor” yardım kampanyası başlattı.

ümraniye halep yardım 1Halep’te yaşanan insanlık suçuna dünyanın dikkatini çekmek ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak adına Ümraniye Belediyesi ve Türk Kızılay’ı  işbirliği ile “İnsanlığa ve Kardeşliğe Yardım Elini Uzat, Halep Ölüyor” yardım kampanyası başlatıldı. Ümraniye Belediyesi ve Türk Kızılay’ı iş birliği ile başlatılan Halep’e Yardım Kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar, kuru gıda, kullanılmamış kıyafet, çocuk bezi, çocuk maması, konserve, bisküvi ve battaniye ile temizlik malzemelerinden oluşan yardımlarını Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanında kurulan çadırdaki yetkililere teslim edebilecek.

ümraniye halep yardım 3Ortadoğu’da yaşanan iç savaş sebebiyle orada yaşayan Müslümanlara her zaman yardım elini uzatan Türkiye bu kez de Halep için seferber oldu. Tüm yurtta olduğu gibi Ümraniye’de de 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yardım çadırı açıldı. Ümraniye Belediyesi, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı Ümraniye Şubesi’nin işbirliği ile gerçekleşen yardım kampanyasında 11 tır malzeme toplandı. Toplanan 11 tır yardım malzemesi Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yapılan tören ile Halep’e gönderildi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Muharrem Balık, Ümraniye Kızılay Başkanı Ali Şentürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ümraniye halep yardım 4Programda konuşmalarını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Halep yüreğimizin yanan kısmı. Yine aynı şekilde Musul’daki Kerkük’teki kardeşlerimiz yüreğimizin yanan tarafı oldu. Ama artık Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, devletimiz, hükûmetimiz gereken her türlü çalışmayı yapıyor. Oradaki yangını söndürmeye ve bize sıçrayan kısmını engellemeye çalışıyorlar. Ama oradan kurtardığımız insanların açlık, sefalet ve soğukla mücadelesi söz konusu. Dolayısıyla bu mücadelede bu ülkenin insanları olarak biz de yardım elimizi her zaman yaptığımız gibi uzatmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Başkan Hasan Can: “Dünyanın en ücra noktasına kadar giden Kızılayımız ile birlikte başlattığımız kampanyaya; bütün sivil toplum kuruluşlarımızı ve Ümraniye halkını davet ediyoruz.  Ayrıca bugün Diyanet Vakfımızın hazırladığı tırları da yola çıkarıyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak hazırladığımız tırları, İnşallah ay sonunda İstanbul’daki bütün belediyelerimizin hazırlamış olduğu tırlarla birlikte yola çıkarmış olacağız” dedi.

ümraniye halep yardım 2Gönderilen yardım tırlarının içerisinde battaniye, kuru gıda, konserve, çocuk maması, çocuk bezi, kışlık giysi, bisküvi bulunuyor.

ümraniye halep yardım 6

ümraniye halep yardım 5

Reklamı Geç