Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE’DEN KADIKÖY’E, ÇEKMEKÖY’DEN ATAŞEHİR’E…

Koronavirüs’le mücadele kapsamında İçişleri

Koronavirüs’le mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliğine gönderilen genelgenin ardından bugün yurdun dört bir yanında eşzamanlı denetimler vardı. İlçe kaymakamları, belediye başkanları, zabıta ve kolluk kuvvetlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği uygulamalar Ümraniye’den Ataşehir’e, Çekmeköy’den Kadıköy’e her tarafta aynı anda yapıldı.  

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Ümraniye’de de gerçekleşen kapsamlı koronavirüs denetimlerine katıldı. Kaymakam Cengiz Ünsal ile birlikte Alemdağ Caddesi’ndeki işletmelere giren Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, işletmelerin kurallara uyup uymadıklarını denetledi.

Başkan Yıldırım, “Gördüğümüz kadarı ile esnaf riayet ediyor kurallara. Burada en önemli konu hijyen, mesafe ve maske gibi üç kurala dikkat etmek. Eğer bunu yapmazsak ikinci dalga gelebilir. Dünyada da böyle, şuanda dünya milletleri buna dikkat etmiyor. Ben inanıyorum ki Türkiye daha evvel olduğu gibi önümüzdeki süreçte bu işi daha iyi şekilde idare edecek” şeklinde konuştu.

Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ise, “Biz tüm Türkiye’de olduğu gibi kontrollü hayat sürecinde koronavirüsle mücadelenin en önemli prensiplerinden olan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına riayet noktasında şuan denetimlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Ümraniye’de oluşturmuş olduğumuz 80 personelden oluşan 20 denetim ekibi ile birlikte şuanda sahadayız. Alemdağ Caddesi’nde de şuan belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşlarının ilgili başkanları ve daire amirlerimizle birlikte sahada denetimlerimizi sürdürüyoruz. Hakikaten Ümraniyeli hemşerilerim koronavirüsle mücadelede gerekli uyumu gösteriyorlar. Bunu da memnuniyetle burada müşahede ettim.  Tabi bu illetle mücadelemiz devam etmekte. İnşallah bunu en kısa sürede tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de atlatmış ve bertaraf etmiş olacağız” diye konuştu.

Ümraniye’deki denetimler gün boyunca sürdü

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin ardından Ümraniye’de başlayan denetimler gün boyunca sürdü. Ümraniye Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, polis ve sağlık ekipleri ile birlikte genelgede belirtilen konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikah yapılan yerler, berber, kuaför ve güzellik merkezi gibi işletmelere tek tek girerek koronavirüsle mücadele kurallarına uyulup uyulmadığını denetlediler. Bu denetimler sırasında kurallara uymayan vatandaşlara ise cezai işlem uygulandı.

ATAŞEHİR’DE “SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİN” SLOGANIYLA..

İçişleri Bakanlığı talimatıyla tüm Türkiye’de “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında başlayan denetimler, Ataşehir’de de eş zamanlı olarak yapıldı. Ataşehir Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda; Zabıta, Emniyet, İlçe Sağlık, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinden ve uzmanlık bilgisine sahip meslek odaları temsilcilerinden oluşan ekipler, koronavirüs (covid-19) önlemlerine ilişkin, işletmeleri tedbirli olunması konusunda bilgilendirip denetimler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh salonları, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanları kontrol edildi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Zabıta Müdür V. Haydar Kaya, İlçe Sağlık Müdürü V. Celalettin Tarım ile İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Hamza Atalay da denetimlere katıldı. Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda tedbirli olmaya davet etti. Maskesini nizami şekilde takmayanlar ve sosyal mesafe kuralına uymayanları uyardı. Ertaş, Ataşehirliler’e hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

ÇEKMEKÖY’DE “VİRÜS HÂLÂ ARAMIZDA” DENİLDİ..

Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan ve Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın da aralarında bulunduğu, jandarma, polis, zabıta ekiplerinden oluşan denetim komisyonları ilçe genelinde Koronavirüs’e karşı alınan tedbirlerin uygulamalarını denetledi. Son dönemlerde virüs yokmuş gibi davrananların sayısındaki artışın bulaşma sayısını artırması nedeniyle topyekûn başlatılan harekette, iş yeri sahipleri ve vatandaşlara durumun ciddiyeti hatırlatıldı. Maske ve sosyal mesafeye karşı uyarılarda bulunan ekipler virüsün yok olmadığını, tedbirlerin elden bırakılmasıyla daha da arttığını vatandaşlara hatırlattı. Denetimler kapsamında; market, fırın, berber, kuaför, pazar, kahvehane, park, cami, internet kafe, eczane, lokanta ve restoran, dernek, lokal, AVM, gösteri merkezleri ziyaret edildi.

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Vatandaşlar yaz ve bayram rehavetine kapıldı, sanki virüs yokmuş gibi davranmaya başladı. Bu da vaka sayılarında hareketlenmeyi beraberinde getirdi. Lütfen yaşadığımız o kötü günleri unutmayalım, doktorların ne kadar özveri ile çalıştığını, sevdiklerimize virüs bulaştırma riskimizin olduğunu bu nedenle ömür boyu vicdan azabı çekebileceğimizi unutmayalım. Yapacağımız şeyler çok basit, hijyene, sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat ederek kurtulacağız bu beladan. Herkes hem kendisine hem de karşısındakine karşı sorumlu. İleride üzülmemek için tedbiri elden bırakmayalım” “dedi.

KADIKÖY’DE YOĞUN KORONA VİRÜS DENETİMİ

Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, İlçe Sağlık Müdürü Neslihan Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası Başkanı Memet Emin Yarar ve beraberindeki heyet Erenköy Semt Pazarı’nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili alınan önlemleri yerinde denetledi. Pazara gelenlere ateş ölçümü yapıldı, pazar girişine dezenfektanlar yerleştirildi, esnafa kolonya dağıtıldı. Maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygunluğu denetleyen yetkililer, pazarcı esnafı ve yurttaşları tedbirlere uyulması konusunda uyardı.

Reklamı Geç