Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYELİLER, BELEDİYENİN RAMAZAN EĞLENCELERİNDE BULUŞUYOR..

Ümraniye Belediyesi, düzenlediği birbirinden

Ümraniye Belediyesi, düzenlediği birbirinden farklı etkinliklerle vatandaşları buluşturmaya Ramazan ayında da devam ediyor. Ümraniye’den canlı yayın yapan iftara doğru programına konuk olan Başkan Hasan Can; “İslam nezaket, zerafet ve merhamet dinidir” diyerek Ramazan ayının tüm Müslüman alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

On bir ayın sultanı, paylaşım ve dostluk ayı Ramazan, tüm manevi hazzı ile başladı. Her yıl olduğu gibi bu sene de birbirinden farklı etkinliklerle bu mübarek ayı tüm ilçe halkına dolu dolu yaşatan Ümraniye Belediyesi, yine birbirinden güzel etkinliklere imza atıyor. Meydanda çalışmalar olduğu için bu yıl eski belediye binası yerinde Ramazan etkinlikleri düzenleyen Ümraniye Belediyesi, her akşam çok özel programlarla ilçe halkını buluşturuyor. Bir yanda hemşeri derneklerinin etkinlik çadırları diğer tarafta alanda buluşan binlerce Ümraniyeli, Ramazan akşamlarının tadını çıkarıyor.

Ramazan etkinlikleri kapsamında 27 Mayıs Cumartesi akşamı; iftardan önce Karagöz-Hacivat gölge oyununu izleyen çocuklar; ardından belediye tarafından yaptırılan Çanakkale Geçilmez animasyon filmini seyrettiler. İftardan sonra hocalar tarafından Ramazan ayı boyunca okunacak mukâbelelerin ilki yapıldı. Kılınan teravih namazının ardından ise etkinlik çadırında tasavvuf dinletisi kapsamında Grup Genç sahne alarak ilahiler okudu. Programda Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir ve Mustafa Küçükkapdan da bulundu.

BAŞKAN CAN; “ÜMRANİYE’DE AÇ VE AÇIKTA KİMSE YOK ÇOK ŞÜKÜR”

Belediye Başkanı Hasan Can, Akit TV’de, Tantavi Sosyal Tesisleri’nden yayınlanan İftara Doğru programına konuk oldu. Hikmet Atan’ın sunduğu ve Yusuf Kavaklı Hoca’nın da konuk olduğu İftara Doğru programı; Kur’an tilaveti ve ilahi dinletisiyle başladı. Programdaki konuşmasında Başkan Hasan Can; Ramazan ayının tüm Müslüman alemi için hayırlara vesile olması duasında bulundu. “İslam nezaket, zerafet ve merhamet dinidir. Çalışmalarımızı bunun gerektirdiği şekilde gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesinin ilçe içinde verdiği iftarları ve Ramazan etkinliklerini anlattı. Sosyal Market ve Sosyal Kart’larla birlikte Gıda Bankacılığı Derneği’nden bahseden Başkan Hasan Can, Ümraniye’de aç ve açıkta kimse olmadığını dile getirdi.

Ümraniye Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği çalışmalardan ve gelecek projelerinden bahseden Başkan Hasan Can, “Rabbim Ramazan’ı ağzımızın tadıyla tamamlamayı nasip etsin. Herkesin Ramazan’ı mübarek olsun” dedi. Ramazan ayının hayır, hasenat, birlik, beraberlik ve Kur’an ayı olduğu ve Ramazan ayında yapılması gerekenler konusundaki ayet ve hadislerin konuşulduğu program; ezanla birlikte son buldu.

ÜMRANİYE NİKAH SARAYI HER AKŞAM BİR HEMŞERİ DERNEĞİNİ İFTARDA AĞIRLIYOR..

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı, Ramazan ayı boyunca her akşam ilçedeki hemşerileri iftarda bir araya getirecek. Hemşeri iftarlarının ilki Ümraniye’deki Bayburtlular’ın katılımıyla gerçekleşti. Kur’an tilaveti ile başlayan programa; Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ebru Saracoğlu, Bayburtlular Derneği Başkan Vekili Saadettin Sağlam, meclis üyeleri, birim müdürleri ve Bayburtlular katıldı.

İlçe Başkan Yardımcısı Ebru Saracoğlu ve Bayburtlular Derneği Başkan Vekili Saadettin Sağlam programda birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş ise; belediyenin Ramazan ayında yapacağı faaliyetlerden bahsederek, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi duasında bulundu.

Reklamı Geç