Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYELİLER HAMSİ FESTİVALİNE AKIN ETTİ..

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye
Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Rizeliler Derneği’nin birlikte düzenlediği 7. Hamsi ve Kültür Festivali’ne Ümraniyeliler yoğun ilgi gösterdi. Uzun kuyrukların oluştuğu  ve gün boyu devam eden festivalde, Ümraniyeliler hamsi ve Karadeniz müziğinin tadına doydu.

Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen 7. Hamsi ve Kültür Festivali’nde, sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluştu. Festivalde bulunan yöresel ürünler ve yemeklerin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü. Özellikle hamsili pilav, hamsili ekmek ve hamsili kara lahana sarması ile vatandaşlar tüm lezzetlerin tadına baktı.

Ümraniye’de Karadeniz Rüzgarı Esti

Festivale katılarak, mangalın başına geçen Başkan İsmet Yıldırım, pişirdiği balıkları vatandaşlara ikram etti. Hamsi yeme yarışmasıyla renkli görüntülere sahne olan festivalde, folklor gösterileriyle de Ümraniyeliler doyasıya eğlendi. Ayrıca vatandaşlar, Karadeniz müziğinin sevilen isimleri Şükrü Güler ve Zeki Uçkan’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde horon da oynadı.

7. Hamsi ve Kültür Festivali’nde konuşan Ümraniye Rizeliler Dernek Başkanı Necmettin Birinci ve Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Başkanı Recep Albayrak, programa katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “Böylesine güzel bir festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Başkan İsmet Yıldırım’a teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu yaptığı konuşmada, “Hem belediyemizi hem de derneğimizi bu organizasyon için tebrik ediyorum. Önemli olan bir arada olmak ve paylaşmaktır” dedi.

Yaklaşık beş ton hamsinin ikram edildiği festivalde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Hamsi Festivalimize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Ülkemizin her bir yanı, birçok zenginlikle dolu. Her bir yöremizin kendine has kültürü, gelenek ve göreneği var. İstanbul ise bu farklı kültürlerin yıllardır bir arada yaşadığı dev bir metropol haline geldi. Ümraniye’miz de farklı kültürleri kendi bünyesinde bir zenginlik haline getirmiş durumdadır. Bu kardeşlik ortamını bize nasip eden Rabbimize şükrediyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Karadeniz rüzgârı bugün Ümraniye’de esiyor”

Hamsi Festivali’nin Ümraniye için bir gelenek olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, “Bu yıl yedincisini düzenliyoruz. Hamsi deyince ilk akla gelen bölgemiz de Doğal olarak Karadeniz oluyor.

İnsanıyla, doğasıyla, yemeğiyle ve kendine has kültürüyle Karadeniz rüzgârı bugün Ümraniye’de esiyor.  Bugün buraya yoğun olarak katılım sağlayan Karadenizli hemşerilerime ve festivalimize katılan tüm komşularıma şimdiden afiyet olsun. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ise, “Böylesine güzel bir programın düzenlenmesinde emeği geçen başta belediye başkanımız İsmet Yıldırım Bey olmak üzere, Ümraniye Rizeliler Derneği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ve Dr. Ravza Kavakcı Kan ise yaptığı konuşmada, yoğun katılımın olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. Hayati Yazıcı, birlik ve beraberliğin öneminden bahsederek, bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Emeği geçen herkesi kutladığını belirten Yazıcı, hepinizin ayağına sağlık, afiyet olsun” dedi.

“BU TÜR FESTİVALLERİ ÇOK SEVİYORUM”

Ailesiyle birlikte Hamsi Festivaline gelen İsmail Tekin, “Bu tür festivaller çok güzel oluyor. Komşularıma da hamsi aldım. Hamsileri afiyetle yiyeceğiz” dedi. Asiye Tarhan ise, “Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Karadeniz’i de, hamsiyi de çok seviyorum” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç