Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UN VAR, YAĞ VAR, ŞEKER VAR GERİYE HELVA YAPMAK KALIYOR..

Sultançiftliği merkezinde Kıbrıs Caddesi

Sultançiftliği merkezinde Kıbrıs Caddesi ile Kovuk Yusuf Sokak üzerinde yer alan 884 parsel üzerindeki İBB’ye ait 16.994 metrekare boş arsa, bölge halkının büyük ihtiyaç duyduğu bir projenin heyecanını yaşatıyor. Çekmeköy’ün Sultançiftliği, Taşdelen, Güngören, Kirazlıdere, Soğukpınar, Cumhuriyet, Ekşioğlu ve Alemdağ gibi mahallelerinde yaşayan on binlerce yurttaşın yıllardır eksikliğini hissettiği tam teşekkülü bir eğitim kompleksinin bu alana yapılması için yüksek bir kamuoyu beklentisi oluşmuş durumda. İmkanların ve ihtiyaçların birebir örtüştüğü bölgede, “Un var, yağ var, şeker var geriye helva yapmak kaldı” dedirten bir sonuç ortaya çıkmış vaziyette. www.yerelgazete.com.tr olarak; bölge halkının konuya ilişkin nabzını tuttuk, bu iş için aylardır ciddi efor sarf ederek kamuoyu oluşması yönünde büyük mücadele veren Sultançiftliği Muhtarı Engin Çelik, Taşdelen Muhtarı Serdar Karaman, Kirazlıdere Muhtarı Orkun Karakaya ve Göngören Muhtarı Adem Soylu ile heyecan uyandıran o projeyi konuştuk.

Sultançiftliği Mahalle Muhtarı Engin Çelik ve Taşdelen Mahalle Muhtarı Serdar Karaman’ın bölge halkı ve özellikle de çocukların ihtiyaca yönelik ısrarlı talepleri üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde başlattığı girişimler meyvelerini vermeye başlamış durumda. Buraya kreş, kapalı otopark, spor salonu, yüzme havuzu, engelliler okulu ve ilkokul gibi çok amaçlı bir eğitim kompleksinin yapılması için binlerce çocuğun mektuplarıyla büyükşehir belediyesi ve Başkan Ekrem İmamoğlu’na dilekçelerini ulaştırdıklarını kaydeden Sultançiftliği Muhtarı Engin Çelik, “Bu, son derece yerinde ve gerekli projeyi herkes makul ve mantıklı buluyor” diyor.

Muhtar Engin Çelik, şunları kaydetti: “Zaten hizmet alanı statüsünde olan boş arsanın sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu’ndan Muhtarlıklar Daire Başkanı Sayın Yavuz Saltık’a tüm birimler de projeye olumlu bakıyor. Çünkü proje bölgedeki yaklaşık 10 mahallenin yıllardır eksikliğini yaşadığı kreş, kapalı otopark, spor salonu, yüzme havuzu, engelliler okulu ve ilkokul gibi hayati değerdeki öneme sahip ihtiyaçlarını gideriyor. Çocuklarımızın başkan amcaları sayın Ekrem İmamoğlu’na yazdıkları binlerce mektubu kendilerine ulaştırdık. Yine büyükşehir belediyemizin diğer ilgili birimlerine de gerekli girişimlerde bulunduk.”

Muhtar Engin Çelik’in söz konusu alanda eğitim kompleksi projesine ilişkin site yöneticileri ile yaptığı istişare ve değerlendirme toplantısından tam bir mutabakat çıktı. Muhtar Engin Çelik; Vatandaşlarımızla ihtiyaçlara yönelik istişarelerimiz devam ediyor. Site yöneticilerimiz ile biraraya gelip durumu değerlendirdik. Hepsi bu projeyi onaylıyor ve istiyor. Gencinden yaşlısına tüm bölge halkımız, büyük bir merak ve heyecanla; bu alana yapılacak böylesine önemli bir projenin temelinin atılacağı ve hizmete gireceği günü bekliyor” diye konuştu.

Taşdelen Mahallesi Muhtarı Serdar Karaman da projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Bölgede konuya ilişkin önemli bir kamuoyu beklentisi oluşmuş durumda. Bu proje çok büyük bir eksikliği gidermiş olacak. İBB’ye ait boş arsa, eşdeğeri bulunmaz nitelikte bir konuma sahip. Bir yanı Şile otoyolu öbür yanı Çekmeköy’ün en merkezi mahalleleri ve bu mahallelerde ikamet eden gencinden yaşlısına ve çocuğuna on binlerce nüfus. Elbette bu tarzda bir eğitim kompleksi büyük bir ihtiyaç. Yıllardır düşüncemde ve takibimde olan söz konusu eğitim kompleksi projesinin kapsamı için ilgili teknik arkadaşlarımla gerekli çalışmaları yaptık. Bünyesinde kreşi, kapalı otoparkı, spor salonu, yüzme havuzu, engelliler okulu ve ilkokul gibi bir çok temel hizmeti barındıracak olan bir eğitim kompleksi bu alana çok yakışacak. Gerek şahsım gerek muhtar arkadaşlarım ve bölgemizin tüm önde gelenleri ile konunun takipçisiyiz. Okullarımızdaki sınıf mevcutlarının 45-50’lere çıktığı bir zamanda buraya yapılacak bir okul büyük bir yükü hafifletecektir. Yine çalışan annelerin en büyük ihtiyaçlarından olan kreş sorunu da buradan giderilmiş olacak. Spor salonu, yüzme havuzu hakeza büyükşehirlerin olmazsa olmaz en önemli ihtiyaçlarından. Büyükşehir yetkililerimizin ve özellikle de Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu ile Muhtarlıklar Daire Başkanımız Sayın Yavuz Saltık’ın konuya duyarlı yaklaşımları hepimizi umutlandırmış durumda. Biran önce gerekli işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz” dedi.

Kirazlıdere Mahallesi Muhtarı Orkun Karakaya da değerlendirmesinde; “Bölge halkının ihtiyaçlarına yönelik talebi ve bizlerin girişimleri ortada. Bu projeyi bölgemize kazandıracak müsait alanın da olması kamuoyunu heyecanlandırıyor. 17 dönüm civarındaki bu alan yaklaşık on mahallenin merkezi konumda ve ulaşım imkanları da son derece yerinde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye kazandıracağı bu hizmet devasa bir kalıcı eser olacaktır. Biz muhtarlar ve bölge kamuoyu konunun yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Güngören Mahalle Muhtarı Adem Soylu da yaptığı açıklamada, söz konusu alanın ihtiyaç duyulan hizmetlerin giderilmesi açısından çok müsait bir yer olduğunu ifade etti. Bölgenin yoğun bir yerleşim alanı olması hasebiyle eğitim, spor, otopark ve sosyal hizmetler gibi ihtiyaçların çok fazla olduğunu kaydeden Muhtar Soylu, “Bu gibi bölgelerde böylesine müsait ve uygun, boş yerler bulmak her zaman mümkün olmuyor. İBB’nin hizmet alanı olan bu arsa, bölge halkımızın temel ihtiyaçlarının giderilmesi için çok güzel bir fırsat sunuyor. İhtiyaçlar belli, talepler ortada, bizlerin bu yöndeki girişimleri ve yetkililerin yaklaşımları da tamam olduğuna göre en kısa zamanda icraata geçilmesini bekliyoruz” dedi.

Reklamı Geç