Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“UNUTULMASIN Kİ HER FİLMİN SONUNDA MUTLAKA İYİLER KAZANIR..”

İlçe yönetimi ve belediye

İlçe yönetimi ve belediye meclis üyeleriyle birlikte bölge yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda biraraya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, “İBB’nin 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri, önümüzdeki ilk yerel seçimde Ümraniye’de iktidarın CHP’ye geçeceğinin ayak sesi olmuştur. Unutmayalım ki her filmin sonunda mutlaka iyiler kazanır” diyerek iddialı konuştu.

Geçtiğimiz aylarda kongresini yaparak Zeynel Kızılkaya başkanlığında yola devam kararı alan CHP Ümraniye İlçe Örgütü, düzenlediği kahvaltı davetinde ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeleri ile yerel basını buluşturdu. Daha önce de ilçe başkanlığı yapan Zeynel Kızılkaya, önümüzdeki yeni dönemde özellikle yerel basınla çok daha sıkı irtibat ve diyalog içerisinde olacaklarını ifade ederek sözlerine başladı. Anakentte iktidar ilçede muhalefet olmanın sorumluluk ve bilinciyle hareket ettiklerini söyleyen Kızılkaya, “31 Mart ve 23 Haziran’da yaşadığımız son İBB seçimlerine bakın, CHP iktidarının ayak seslerini duyacaksınız. 2024’teki ilk yerel seçimde Ümraniye’de iktidara geleceğimize inancımız tamdır. Siz yerel basınımızla yeni dönemde daha yakın temasta olacağız. Gerekli tüm bilgilendirmeleri basından sorumlu arkadaşımız Devrim Selda hanım aracılığı ile yürüteceğiz” şeklinde konuştu. Programa Kadın ve Gençlik Kolları başkanları da katıldı.

“CHP ÖRGÜTÜ, KİŞİLERE DEĞİL KADROLARA VE EKİPLERE BAKAR..”

CHP Ümraniye Örgütü’nün birlik ve beraberlik içerisinde, tam kadro ve ekipler halinde sahada olduğunu kaydeden Zeynel Kızılkaya, “CHP kişilere değil kadrolara bağlı bir partidir. Çarşaf liste ile bir kongre yaptık ve burdan çıkan tüm arkadaşlarımızla uyumlu şekilde çalışmalarımızı başlattık. 100 yıllık Cumhuriyeti kuran ve Cumhuriyetle yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi, kökleri Kuvayi Milliye’den geldiği için örgüttür. CHP, kişiler ve şahıslardan değil örgütü ve kurumsal yapısından gücünü alır. 2024’te Ümraniye’de mutlaka ama mutlaka iktidar olmak gibi bir hedefimiz var ve bu hedefte kişiler ve isimler hiç önemli değil. Geçtiğimiz 23 Haziran seçiminde Ümraniye’deki fark sadece 16 bin. Bu 16 bini ikiye böldüğümüz vakit 8 bin seçmeni daha kazanmamız halinde Ümraniye’de de tıpkı İBB’de olduğu gibi iktidarız” dedi.

“VATANDAŞIMIZLA 7/24 İÇİÇE OLACAĞIZ..”

Yerelde iktidara gelmenin metodunun belli olduğunu söyleyen Kızılkaya; “Vatandaşımızla her zaman birlikte olacağız. Halkın içinde olup, sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulmaya çalışmak bizim en önemli çalışmamız olacak. Elbette bayramları kutlayacağız, programlar toplantılar yapacağız.. Ama vatandaşla olan bağımızı her geçen gün daha da kuvvetlendireceğiz. Bunun için kanaat önderlerimizle yakın temasta olacağız. STK’lar ve demokratik kitle örgütleri ile yakın duracağız” şeklinde konuştu.

“9 MİLYON CİVARINDA GENÇ İŞSİZE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KANALİSTANBUL…”

Vatandaşın büyük sorunlarla mücadele ettiğini hatırlatan Kızılkaya, “Bakınız 9 milyon civarında genç işsiz sayımız var. İktidarın sunduğu tek proje Kanal İstanbul. Ranta dayalı ve popülist bir proje olan Kanal İstanbul işsizlik sorununa çare bulmuyor. Ülkede üretim ekonomisi bitmiş. Önce fabrikaları sattılar sonra üretim yapacaklarını söylemeye başladılar. Eğitim, sağlık ve hukukta siyasallaşma hayatın her alanını yaşanmaz hale getirmiş. Bunun böyle gitmeyeceğini vatandaşımız da görmüş durumda” dedi. Ümraniye özelinde ise şehir içi trafik ve yeşil alan azlığı gibi köklü sorunlara işaret eden Kızılkaya, “İBB’nin yaptırdığı bir araştırmada Çatalca ve Silivri’ye hesaba katmadığımız vakit İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı sadece 1.5 metre” dedi. Kızılkaya, “Şunu unutmayalım ki her filmin sonunda mutlaka iyiler kazanır ve hak hukuk adalet tecelli eder” dedi.

FİLİZ ÖZTÜRK, “TOPAL ÖRDEK İBB’DE ZORU BAŞARIYOR”

İlçe yöneticilerinin kendini tanıtmasından sonra belediye meclis üyelerini de Grup Başkanvekili Av. Filiz Öztürk tanıttı. CHP Meclis Grubu adına belediyedeki çalışmaları özetleyen Öztürk, “Her ne kadar benzetmeye çalıştıkları gibi Topal ve Engelli Ördek de olsak İBB’de tam yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve tüm engellemelere rağmen İstanbul halkına hizmet ve yatırım üretmek için mücadele sergiliyoruz. Bizim ilçe meclisinde vatandaşın lehine olan tüm işlerde sunmaya çalıştığımız katkı ve desteği büyükşehirde ne yazık ki göremiyoruz. Buna rağmen büyükşehirde çalışmalar yürüyor. Önemli olan zoru başarmak ve bizler büyükşehirde zoru başardığımıza inanıyoruz” dedi.

“200’E YAKIN SİTE’NİN ORTAK ALAN VE SOSYAL TESİSLERİNE GÖZ DİKİLDİ..”

Ümraniye’de yaşanan Halk Ekmek sorununa değinen Filiz Öztürk; “Geçtiğimiz Haziran ayından beri yaklaşık 2 milyon lira borcunu ödemeyen ve sözleşmesini yenilemeyen Ümraniye Belediyemiz, böyle bir sorunun yaşanmasına neden oldu. Şimdi İBB, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara halk ekmeği kendisi dağıtmak istiyor fakat ihtiyaçlı ailelerin bilgilerini istediği halde alamıyor” dedi. Belediyenin siteler içerisindeki ortak yaşam alanları ve sosyal tesislere el koymak istediğini söyleyen Öztürk; “200’e yakın site önemli bir sorunla karşı karşıya. Bazı sitelerin bu sorunu bir şekilde çözüldü. Şimdi bizler de soruyoruz nasıl çözüldü diye fakat cevap yok. Öyle ya bu işin bir çözümü varsa tüm sitelerin sorununu çözün neden sadece bazı siteler” diye konuştu.

“İBB’DE 1 YILDIR BORÇ ÖDEMEKTEN YATIRIMLARA SIRA GELMEDİ..”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, geçen 1 yıl boyunca geçmiş devreden borçları ödemekten yatırım yapmaya sıra gelmediğini kaydeden Filiz Öztürk, “İBB’nin bir çok yeri ilçe belediyeleri tarafından ele geçirilip işgal edilmiş vaziyette. Kreş yapmak için ilçe belediyesinden yer istiyoruz, cevap dahi alamıyoruz” dedi. Öztürk, Ümraniye’de gündem konusu olan 29 Mayıs Üniversitesi yeri ve binasına ilişkin Sayıştay tarafından çıkarılan 7 milyon TL zimmetin de o dönemin bu işe onay veren belediye yetkilileri ve meclis üyelerine rücu edildiğini hatırlattı.

CHP Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu da yaptığı değerlendirmede Trabzonpark konusuna açıklık getirerek; “TİAB tarafından idare mahkemesine yapılan başvuru sonucu bu yerle ilgili karar şu an durdurulmuş vaziyettedir. Yani Trabzonpark şu an ne TİAB’ın ne de Ümraniye Belediyesi’nin değildi. Oysa bu alan çok büyük bir yer ve başka şekilde değerlendirmelerle herkese yeter” dedi.

CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten de yaptığı konuşmada, “Ümraniye Belediye meclisindeki tüm çalışmalarda vatandaşımızın lehine olan her işe katkı ve destek sunduğumuz gibi halkın aleyhine olan durumlarda da gerekli tepkimizi koyuyoruz” dedi.

CHP Meclis Üyesi Ali Kılıç da yaptığı değerlendirmede, “Ümraniye Belediyesi noter, bizler de katip değiliz. Yapılacak her işin konuşulup, değerlendirilip ortak akılla karar verildikten sonra hayata geçirilmesi için mücadele veriyoruz. Bu hususta belediye meclis toplantılarımızın siz yerel basın mensupları tarafından izlenmesi Ümraniye’mizin sağlıklı ve doğru bilgi alması açısından önem teşkil etmektedir” dedi.

Reklamı Geç