Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSİM’İN ENGELLİ İŞ ARAYANLARI İŞVERENLERLE BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi’nin, ilçedeki iş

üsim1Üsküdar Belediyesi’nin, ilçedeki iş arayan vatandaşların iş sahibi olması için İŞKUR’la birlikte kurduğu Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM), Türkiye’nin önde gelen marka firmalarının temsilcilerini, engelli iş arayanlarıyla buluşturdu.

ALİ ÇİÇEK; “TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşanBaşkan Danışmanı veÜSİM Sorumlusu Ali Çiçek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Ankara’daki programları nedeniyle programa katılamadığını ve selamlarını gönderdiğini duyurdu. İş görüşmesi için gelen engellilere sorumluluk duygusuyla işlerine sahip çıkmalarını öneren Çiçek, “ÜSİM olarak, ilçemizde herkesin iş sahibi olması için iş adamlarımız, İŞKUR ve sivil toplum kuruluşlarımızla el ele verdik. Engelli vatandaşlarımız işverenle buluşmakta zorluklar çekiyordu. Yaptığımız  etkinlikte bu buluşmayı gerçekleştirdik. Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’in daveti üzerine ilçemizin önde gelen firmaları ilgi gösterdi ve iş arayanlarımıza istihdam sağlamak için yanımızda oldular. Sizlerle birlikte Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Sizlerden ricam işinize sahip çıkın” dedi.

üsim3“İŞSİZLİK SORUNUNA YERELDE DE DESTEK OLMAK İSTEDİK”

ÜSİM Koordinatörü Fatih Kablan ise konuşmasında, yaklaşık 3 ay önce kurulan ÜSİM’e yoğun ilgi olduğunu ve 2 bin üzerinde iş arayan başvuru girişinin yapıldığını hatırlatarak “Bugün, 102 engeli iş arayanımızı, tanınmış firmaların temsilcileriyle iş görüşmesi yapmaları için bir araya getirdik. Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, hükümetimizin işsizlik sorununu çözüm çalışmalarına yerelde de destek olmak için harekete geçerek ÜSİM’i kurdu. Başkanımız Hilmi Türkmen’in yaptığı davete firmalar yoğun ilgi gösterdi. ÜSİM olarak, ilçemizdeki engellilerimizin iş sorununu tamamen çözmek istiyoruz ” dedi.

üsim2HEYECANLI ANLAR YAŞANDI

Engelli iş arayanların, Almana, Cargil, Demsa, Şok, Boyner, Vodasoft, Akfa Teknoloji, Özgenç Hizmet Yönetimi, Acıbadem ve Rosspharma’nın temsilcileriyle gerçekleştirdiği iş görüşmesinde heyecanlı anlar yaşandı. İşverenlerle buluşmakta zorluk çeken engelliler, birçok firma temsilcisiyle aynı anda görüşme imkânı sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ÜSİM yetkililerine teşekkür etti. Gün boyunca süren görüşme sonuçları en kısa sürede engellilere duyurulacak.

üsim4

Reklamı Geç