Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ YÜREĞİNDE YAŞATIYOR..

Hain ve alçak darbe

Hain ve alçak darbe girişimi sırasında 25 şehit veren Üsküdar, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazında buluştu.

uskudar sehitleri andi 5Geçtiğimiz 15 Temmuz gecesi yaşanan hain ve alçak darbe girişiminin meydanlardaki yankıları devam ediyor. Üsküdar Mihrimah Sultan Camii´nde cuma namazı sonrası Müftü Mehmet Vefa Özdemir´in kıldırdığı cenaze namazına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Hızır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

uskudar sehitleri andi 2Cami avlusundaki gıyabi cenaze namazından sonra vatandaşlara hitap eden Bakan Özhaseki, “15 Temmuz akşamı hiç ummadığımız bir anda içimizden birileri, yıllarca kendilerini saklayan, ne yapmak istediğini asla söylemeyen, yalanla, riya ile, bugünlere kadar kendilerini hoş göstererek, hizmet ettiğini söyleyerek beslenen bir grup tarafından büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık” dedi. Onların hesap edemediklerinin halkın azmi olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şöyle devam etti:

uskudar sehitleri andi 1“250 civarında şehit, 1.500´e yakın kardeşimiz de yaralandı. Yaraları vatandaşlarımızın hepsini ziyaret etmeye çalıştık. Onların hikayesini dinlediğimizde, odalarından ağlayarak çıktık. Bir kız kardeşimiz şöyle söylüyordu, ´O saatlerde sayın Cumhurbaşkanımız sokağa çıkın dediğinde evde yalnızdım. Elbette ki silahım felan da yoktu. Ama evde oturamazdım. Dışarıya attım kendimi. Meclis´e giriyor dediler, Meclis´e gittim. Genelkurmay´a giriyor dediler, koşarak oraya gittim. Ardından, Beştepe´ye baskın olacak dediler.

Cumhurbaşkanımıza bu hainler suikast mi düzenleyecekler? Koşa, koşa oraya gittim. Ve orada şarapnel parçalarıyla yaralandım´ dedi. Bu kız kardeşlerimiz olduğu sürece, Allah´ın izniyle bu hainler ülkemizde hiçbir şekilde başarılı olamayacaklardır. Şimdi kim kazandı? Elbette ki bu millet kazandı. Şehit olan, gazi olan halkımız kazandı. O gün dik duruşuyla, ´Ey milletim! Sokaklara çıkın, o tankın karşısında vücudumuzu hep beraber siper edelim diyen Cumhurbaşkanımız, sayın liderimiz kazandı. Onun sözünü dinleyen sizler kazandınız.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, “15 Temmuz´da, şanlı tarihimize yeni yazı yazıldı altın harflerle. Kahramanlık destanları var tarihimizde. Çünkü bu topraklar Yunus Emre´nin aşkı, Hz. Mevlana´nın hoşgörüsüyle yoğrulmuş topraklar. Devletin bekası, milletin geleceği söz konusu olduğu zaman milletçe nasıl birleştiğimizi gösterdik” diye konuştu.

uskudar sehitleri andi 3Üsküdar´da şehit edilen 25 vatandaşın 7. gününde anmak için düzenlendiğini ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Böyle bir günde bizleri yalnız bırakmayan sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş´a, Şile Belediye Başkanı sayın Can Tabakoğlu´na çok teşekkür ediyorum. Allah, şehitlerimize rahmet eylesin. Başta yakınları ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

uskudar sehitleri andi 415 Temmuz gecesi bir örgüt tarafından Türkiye´ye bir saldırı olduğunu söyleyen Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, “Bu aşağılık örgüt bilmiyor ki, biz bu ülkeye 1071´de kefenimizi giyerek sahip olduk. Ama bu aşağılık, satılık örgüt şunu göremedi, bu aziz millete diz çökertilemezdi. Bu aziz millet şehit olmaya daha doğarken söz vermişti. Peki, şehit olmayı göze almış bu millete bu iş neden yapıldı? Ama onlar vatansız oldukları için vatan savunmasının ne olduğunu bilmezler. Biz, Üsküdar meydanından ülkemizin sağlam iradesi Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın ´sokaklara çıkın´ emrini aldığımızdan itibaren sokaklardayız, meydanlardayız. Ve bu meydanları yine Başkomutanımızın ´hadi evinize´ deyince kadar o meydanları dolduracağız. Allah, tüm şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Reklamı Geç