Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR 26. KÂTİBİM FESTİVALİ HER ALANDA REKORLAR KIRDI

Üsküdar ve İstanbullular, 3

Üsküdar ve İstanbullular, 3 gün süren 26. Uluslararası Kâtibim Kültür Sanat Festivali’nde, müzik, eğlence, folklor, kültür, sanat ve spora doydu. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı festivalde rekorlar da kırıldı. 

katibimrekor4Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali bu yıl farklı kutlandı. 19-20-21 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleşen festivalde dünyanın en büyük Boşnak Böreği yapıldı. Festivalin son gününde gerçekleştirilen Kız Kulesi Yüzme Yarışlarında ise erkekler kategorisinde en iyi zaman rekoru kırıldı.

katibimrekor2KÂTİBİM AZİZ BEY KABRİ BAŞINDA ANILDI

Festivale adını veren Kâtibim Aziz Bey’de unutulmadı. Üsküdar Belediyesi yöneticileri ve bir gurup Üsküdarlı, Kâtibim Aziz Bey’in Selami Ali Mahallesi’ndeki evi ve kabrini ziyaret etti. Kâtibim Aziz Bey’in kabrinde Kur-an’ı Kerim okundu ve dualar edildi.

katibimcosku4DERGİCİLER İLK DEFA ÜSKÜDAR’DA BİRARAYA GELDİ

Etkinlik kapsamında ayrıca, Üsküdar Dergi Günleri fuarı düzenlendi. Sahil’deki Ramazan Çadırı’nda, Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği’ne (TÜRDEB) üye 40 dergi grubu stantlarını açarak tanıtımlarını yaptı. Fuar, ilk defa dergi ve sahiplerini bir araya getirerek vatandaşla buluşturdu.

katibimrekor3EN RENKLİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Kâtibim Festivali Kortej Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Farklı ülkelerden çok sayıda katılımcının da olduğu yürüyüşe binlerce vatandaş eşlik etti. Kortejde, vatandaşların yanısıra, etkinlikte gösteri yapacak olan okçular, sporcular, folklor ekipleri, palyaço, çizgifilm karakterleri maskotlarının da yer alması renkli görüntülere sahne oldu. Kortejde, Üsküdar’ın kardeş şehri Zenice Milletvekili Jasmin İmamoviç ise festivalin onur konuğu oldu. Yürüyüşe ayrıca, Boğazın diğer yakasında olmasına rağmen, asrın projesi Marmaray’ın tamamlanmasından sonra Üsküdar’a en yakın komşusu olan Zeytinburnu İlçesi’nin Belediye Başkanı Murat Aydın, meclis üyesi ve başkan yardımcılarıyla birlikte katıldı.

katibimrekor7ŞÖHRETLER MAÇI’NA HAMİ MANDIRALI DAMGASINI VURDU

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Meclis üyelerinden oluşan Üsküdar Belediye Spor ile Hami Mandıralı, Recep Çetin, Hasan Vezir, Soner Tulungüç gibi bir dönemin ünlü Milli futbolcuları ve spor yazarlarından oluşan Şöhretler Takımı arasındaki maçta dostluk kazandı. Hami Mandıralı’nın şutları ve çalımlarıyla damga vurduğu maç 7-7 berabere bitti. Amatör futbol takımlarına destek amaçlı, Üsküdar Selimiye Stadında futbol turnuvası düzenlendi. Kâtibim Futbol Turnuvası’nın şampiyonu, Bağlarbaşı Spor Kulübü oldu.

katibimrekor5İLK REKOR BOŞNAK BÖREĞİYLE GELDİ

Festival kapsamında Dünya’nın en uzun Boşnak böreği pişirildi. 8’i Boşnak 12 kişi tarafından yaptırılan yaklaşık 1.500 metre uzunluğundaki börek Üsküdarlılara ikram edildi. 26. Uluslar arası Katibim Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününe, dünyanın en uzun Boşnak böreği damgasını vurdu. 750 kilogram ağırlığındaki böreği hazırlayabilmek için 100 kilo un, 80 kilo kıyma, 30 kilo soğan ve 30 litre sıvı yağ  kullanıldı.

kızkuleşaris4İKİNCİ REKOR, KIZ KULESİ YÜZME YARIŞLARINDA KIRILDI

Eşsiz tarihi ada manzaralı Salacak sahilde gerçekleştirilen Kız Kulesi Yüzme Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.  Erkekler kategorisinde yarışan 22 yaşındaki Hasan Emre Musluoğlu, 3 dakika 50 saniye ile Kâtibim Festivali’nin en iyi rekorunu kırıldı. Rekoru kıran genç yüzücü  ‘Boğazın İmparatoru’ ilan edildi. İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın 6’ıncısı Nilay Erkal ise 4 dakika 63 saniyelik derecesiyle  ‘Kadınlar’ kategorisinde parkuru birinci tamamlayan isim oldu. Son dakika yarışa katılan Suriyeli genç Rami Anes ise 2’nci oldu.

katibimrekor1OSMANLI KAFTANLARI DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Şemsipaşa Meydan’da gerçekleştirilen Osmanlı Kaftanları defilesi göz kamaştırdı. Beylerbeyi Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü öğretmenleri tarafından, tamamen el emeği göz nuru kıyafetler sergilendi. ‘Osmanlı’dan Günümüze’ konulu defilede kıyafetleri profesyonel mankenler sundu.

katibimrekor6OKLAR ‘BARIŞ’ İÇİN ATILDI

Osmanlı Tarzı Geleneksel Okçuluk Yarışlarına katılan okçular, hem performanslarıyla hem de geleneksel kostümleriyle izleyenlerin dikkatini çekti. Validebağ Korusu’nda gerçekleştirilen yarışma iki gün sürdü. Okçular giydikleri, ülkelerine ait birbirinden ilginç savaşçı kostümleriyle de dikkatleri çekmeyi başardı.  Okçular, Salacak Sahil’de gerçekleştirdikleri ‘Barış İçin Boğaz’a Ok Yağmuru’ etkinliğiyle de bütün dünyaya ‘Barış’ mesajı verdi.

katibimcosku5MÜZİK ZİYAFETİ, TULUYHAN UĞURLU VE NECDET KAYA’DAN

Tuluyhan Uğurlu’nin Mehteran ile birlikte gerçekleştirdiği açılış konseri ile başlayan Katibim Festivali, Türk Halk Müziği’nin yeni sesi Necdet Kaya konseriyle finali yaptı. Tuluyhan Uğurlu ve Mehter takımının konseri damgasını vurdu. Uğurlu’nun piyanosu ile Mehteran’ın muhteşem düeti vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Festivalin kapanış gününde sahne alan genç sanatçı Necdet Kaya, seslendirdiği birbirinden güzel Türk Halk Müziğiyle de Üsküdarlılara unutulmaz bir final gecesi yaşattı.

katibimcosku7KÂTİBİM ETKİNLİĞİ HER MAHALLEDE

Kâtibim Orta Oyunu, Folklor Gösterileri ve fasıl dinletileri etkinlikleriyle Kâtibim Festivali Üsküdarlılar’ın ayağına kadar götürüldü. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde ise ‘İçinden Üsküdar Geçen Filmler’ gösterimi yapıldı. Film tutkunu Üsküdarlılar 3 gün süreyle nostalji yaşamış oldu.

Reklamı Geç