Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ, ARNAVUT BELEDİYE BAŞKANLARINI AĞIRLADI..

Arnavutluk’ta bulunan 19 önemli

Arnavutluk’ta bulunan 19 önemli şehrin Belediye Başkanı ve yardımcıları Üsküdar’ı ve Başkan Hilmi Türkmen’i ziyaret ederek, ilçedeki çalışmalar hakkında temaslarda bulundular.

üsküdar arnavut başkanlar ziyaret 1Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleşen ziyarete; İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi, Ergiri Belediye Başkanı Zamira Rami, Roskovec Belediyesi Özel Kalem Müdürü Evisa Mustafaj, Mat Belediye Başkanı Nezir Rızvana, Permet Belediye Niko Shupuli, Klos Belediye Başkanı Basır Çupa, Devoll Belediye Başkanı Bledion Nallbatı, Kukes Belediye Başkanı Bashkım Shehu, Kamez Belediye Başkanı Xhelal Mzıu, Kvaj Belediye Başkanı Perparım Caca, Skrapar Belediye Başkanı Jorid Celaj, Berat Belediye Başkanı Bledar Blana, Vlora Belediyesi Özel Kalem Müdürü Jeton Puka, Pogradec Belediye Başkanı Eduart Kapri, Durres Belediyesi Başkan Yardımcısı Florian Tahiri, Ballshi Belediyesi Başkan Yardımcısı Votjona Mile, Vau Dejes Belediyesi Genel Sekreteri Herion Jashari ve Lezha Belediyesi Başkan Yardımcısı Enver Hafızı katıldı.  Başkan Hilmi Türkmen’le uzun uzun sohbet eden Arnavut misafirler kendi şehirleri hakkında Başkan Türkmen’e bilgiler verdiler.

üsküdar arnavut başkanlar ziyaret 4Misafirlere tarihi, kültürü, coğrafyası ve tüm özellikleriyle Üsküdar’ı anlatan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Türkiye’ye olan ziyaretinizin en önemli duraklarından biri Üsküdar. Sizler bu ziyaretinizde göreceksiniz ki Üsküdar adeta Türkiye’nin özetidir. Üsküdar;  doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ile hem günümüzün hem geleceğimizin yıldızı olma özelliğini taşıyan istisna bir şehirdir. Toplam nüfusumuz 550 bin ama günlük hareketli nüfusumuz 2 milyon. Üsküdar, İstanbul’un tam merkezindedir. Bugün İstanbul neresi diye sorulsa, Üsküdar İstanbul’dur. Uluslararası ölçekte büyük projelerin merkezi de Üsküdar’dır. Tahammülün, huzurun, kardeşliğin başkenti Üsküdar’dır. Marmaray’ın ve şu an yapımı devam eden Kabataş-Üsküdar yaya yolu projesinin Anadolu yakası kısmı Üsküdar’dadır. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün yine bir kısmı da Üsküdar’dadır. İstanbul’un yaşanmak için en çok tercih edilen şehri Üsküdar’dır. Üsküdar’ın bilinen en önemli sakini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bununla birlikte Üsküdarımız 15 Temmuz’da yaşanan hain kalkışmanın da merkezidir. O gece Üsküdar’da neredeyse meydan savaşı diyeceğimiz bir çatışma yaşanmıştır. Bu açıdan da önem arz etmektedir. Ben hepinize ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, ayaklarınıza sağlık diyorum.” ifadelerini kullandı.

üsküdar arnavut başkanlar ziyaret 2Başkan Türkmen, konuşmasının ardından misafirlerden gelen soruları yanıtladı. Belediye binasını gezen misafirler Başkan Türkmen’le öğle yemeği yedi. Ardından Başkan Türkmen misafirlere hediyelerini takdim etti. Arnavut misafirler, belediye binasının ardından Üsküdar Belediyesi’nin özel projelerinden olan Tebessüm Kahvesi ve Nevmekân’ı ziyaret etti. Nevmekân’da Türk kahvesinin ve Balkanların ünlü tatlısı trileçenin tadına bakan misafirler Tebessüm Kahvesi’nde Down Sendromlu gençlerle sohbet edip fotoğraf çektirdiler. Ziyaretin sonunda duydukları memnuniyeti dile getiren misafirler Başkan Hilmi Türkmen’e teşekkürlerini iletti.

üsküdar arnavut başkanlar ziyaret 3

Reklamı Geç