Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR SAHİLDE HAMSİ VE HORON KEYFİ..

Üsküdar 2. Hamsi Festivali’nde

Üsküdar 2. Hamsi Festivali’nde 2 ton hamsi ızgara edilerek yaklaşık 10 bin kişiye ikram edildi. Soğuk havaya aldırmadan etkinliğe katılan binlerce vatandaşımız bir yandan balık ekmeklerini yerken diğer yandan horon oynadılar.

uskhamsi6Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği ‘Hamsi Festivali’ne, Rize Dernekleri Federasyonu, Trabzon Dernekleri Federasyonu, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu ve Ordu Dernekleri Federasyonu katılımlarıyla renk katarken, etkinliğin sürpriz konukları da vardı. AK Parti Malatya Milletvekili ve Genel  Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Halit Hızır, Üsküdar  Belediyesi  Başkan yardımcıları, birim müdürleri, gazeteciler ve binlerce kişi soğuk ve yağmura aldırmadan Üsküdar İskele Meydanı’nda düzenlenen festivale koştu. Etkinliğe halk oyunları yöresel oyunları ekibi ve Mehteran Takımı da Osmanlı Marşları’yla ayrı bir keyif kattı.

uskhamsi3Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve Milletvekili Erol Kaya ile birlikte ızgara standında vatandaşlara elleriyle hamsi ikramında bulundu. Yaklaşık 2 ton hamsinin dağıtıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Hamsileri yiyen vatandaşlar sonrasında Karadeniz ezgileri eşliğinde horona koştu. Havanın soğuk olmasına aldırmayan vatandaşlar mangalların başında uzun kuyruklar oluşturdu.

uskhamsi1“HAMSİNİN KARADENİZLİSİ MEŞHURDUR”

Bu yıl 2’inci defa düzenlenen Hamsi Festivali’nde vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşlara hamsi ikramında bulunan Başkan Hilmi Türkmen, “Hamsi demek bereket demek. Biliyorsunuz Üsküdar’da bereketin zirve yaptığı bir ilçemiz. Genel Başkan Yardımcılarımız ve Sayın Milletvekillerimiz ile beraber Üsküdar’da tüm İstanbullulara sadece Üsküdarlılara değil hamsi ikramı yapıyoruz. Biliyorsunuz hamsinin Karadenizlisi makbuldür. Hava biraz soğuk ama hamsi yedikten sonra ısınacağız ve horonla birlikte terleyeceğiz. Biz Festivale davet ederken dedik ki horon bilmeyen gelmesin! Horon bilmeyenlerde geldi ama burada öğrenerek geri dönecek” şeklinde konuştu.

uskhamsi2Başkan Türkmen, “Karadeniz bölgesi insanıyız, hamsiyi seviyoruz. Hamsi de hakikaten balıkların şahı. Gördüğünüz gibi vatandaşlarımız hem eğleniyor hem de hamsiyi tadıyor. Bu tür festivallerle kaynaşıyoruz. Sahil havasında 50 usta tarafından yaklaşık 10 bine yakın insanımıza burada balık ikram ettik” diye konuştu. Başkan Hilmi Türkmen, konuşmaların sonrasında meydanda vatandaşların arasına katılarak birlikte horon oynadı.

uskhamsi4

uskhamsi5

Reklamı Geç