Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDARLI, “BU KOOPERATİF YENİ Mİ KURULDU” DİYE SORUYOR..

Sadece 3 ay gibi

Sadece 3 ay gibi kısa bir sürede Üsküdar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’ni, asli görevi olan esnafa kredi verir hale getiren Başkan Terlan Kaya, başlattığı esnaf ziyaretleri ile de sokağa inip vatandaşa bilgilendirmelerde bulunuyor. Bölge yerel basın temsilcileriyle de bir araya gelip değerlendirmelerde bulunan Kaya, “Esnaf yıllardır bu kurumu unutmuş. Şimdi biz tabana inince Üsküdarlı yılların kurumu hakkında bize ‘Bu kooperatif yeni mi kuruldu’ diye soruyor” şeklinde konuştu.

‘Kadın Eli’ değen Üsküdar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nde işler yoluna girmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda yapılan genel kurulda mevcut yönetimi yenerek açık ara farkla göreve seçilen Üsküdar’ın Esnaf Başkanı Terlan Kaya, geçen 3 ay gibi kısa sürede yaptıkları ve bundan sonra yapmayı planladıkları çalışmaları bölge yerel basınıyla değerlendirdi. Adeta batak durumdan devir aldıkları kooperatifi çok kısa bir zamanda toparladıklarını kaydeden Başkan Kaya, geçen sürede Üsküdar esnafına 2 milyon lira kredi ile can suyu verdiklerini ifade etti.

Yönetim Kurulu Üyeleri Çetin Karadağ ve Hüsamettin Ertan ile birlikte bölgede yayın yapan yerel gazetelerin temsilcilerini kooperatif merkezindeki kahvaltıda ağırlayan Başkan Terlan Kaya, “Üsküdar esnafından yöneticilerine herkes ‘böyle bir kooperatif yeni mi kuruldu’ diye soruyor. Oysa yıllardır bu kooperatif var ve güya esnafa hizmet ediyor. Esnafın haberinin dahi olmadığı kooperatifi bizimle birlikte sokağa indi ve üyeleriyle kucaklaşıyor” dedi.

Göreve geldiklerinde her açıdan bitik bir yapı devir aldıklarını ifade eden Kaya, “Bu kurum bırakın kredi vermeyi kendi öz kaynaklarını bile çeviremez haldeydi. Üyelerin geri ödemelerinde büyük sıkıntılar vardı ve takip oranı zirve yapmıştı. Zaman kaybetmeden kolları sıvadık ve ilk iş olarak esnafımızın ayağına gidip gerekli bilgilendirmelerde bulunduk. Broşürler bastırarak esnafı bilinçlendirdik. Sonrasında esnaf bize geldi ve ekonomik durumuna göre ödemelerini yapmaya başladı. Bizimle birlikte geri ödemelerde hareket yükselmeye başlayınca ilgili üst kurumlar da bu durumdan memnun kalıp yeni krediler için muslukları açmaya başladı. Sonuçta kazanmaya başlayan Üsküdar esnafımız oldu” şeklinde konuştu.

Göreve gelir gelmez başlattıkları esnaf ziyaretlerini sürdürdüklerini ifade eden Kaya, “Koskoca Üsküdar’ın esnafı bugüne kadar hiçbir kooperatif yetkilisini ne görmüş ne de duymuş. Esnaf bizi karşısında gördüğü vakit şaşkınlığını gizleyemiyor ve mutlu oluyor. Bırakın esnafı, Üsküdar’ı yöneten mülki idare amirleri bile ‘bu kooperatif yeni mi kuruldu’ diye bize soruyor. Üsküdar esnafımızın kalkınması ve zor günlerde kredi gibi imkanlara kavuşarak rahatlaması için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Reklamı Geç