Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR’A İMZA NİTELİĞİNDE 81 YENİ PROJE DAHA..

Altı yılda hayata geçirdiği

Altı yılda hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği hizmetlerle ilklere imza atan ve fark yaratan Üsküdar Belediyesi 2021 yılında da 81 yeni proje ile Üsküdar’a birbirinden değerli eserleri kazandıracak.

Bir bir hayata geçirilmesi hedeflenen projeler; kentsel dönüşüm, parklar, bahçeler, kültür, sağlık ve spor merkezleri, okullar ile camilerin olduğu geniş bir yelpazeyi kapsıyor. 2021 yılında da millet bahçesi ve park projeleri ile yeşil alanları arttırmayı hedefleyen Üsküdar Belediyesi, dünyada bir ilk olan “Çocuk Köyü” projesi ile bir ilke imza atacak. Küçüksu Mahallesi’nde 82 dönüm arazi üzerine kurulacak olan “Çocuk Köyü” ile Üsküdar’da çocuklar doğal ortamı tanıyarak şehrin göbeğinde köy hayatını yaşayarak büyüyecek.

Şehitlerin adının yaşatıldığı Üsküdar’da Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK’lı teröristlerin hain saldırısı ile 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül’ün de aziz hatırası adına yapılacak olan park ile Üsküdar’da yaşayacak. Üsküdar Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapılacak olan “Şehit Eren Bülbül Parkı” 2021 yılında tamamlanması hedeflenen projelerden biri olarak yerini aldı.

“Gönül Gönül’e Güzelleşiyor Üsküdar” sloganıyla başlanan projelerin en önemli gündem konularından biri olan kentsel dönüşümün önündeki engeller, önce imar sonra ifraz amaçlanarak kaldırılıyor. Mevcut projeler tamamlanırken yerini yeni büyük projelere bırakarak kentsel dönüşüm Üsküdar’da çözüme kavuşuyor.

Altı yıl boyunca ecdat yadigârı camilerimiz tarihine yakışır bir şekilde titizlikle restore edilmeye devam ederken, 65 camii yeniden inşa edilerek Üsküdar’a kazandırıldı. 2021 yılında da devam edecek cami restorasyon ve yenileme projeleriyle Üsküdar’ın manevi değerleri en güzel şekilde korunmaya devam edecek.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sosyal medya hesaplarından tanıtım videosu ile duyurduğu 81 yeni proje ile ilgili paylaşımında, “2021’de bitirip açacağımız ya da temelini atacağımız projelerden sadece 81 tanesi. En önemli gündemimiz kentsel dönüşüm projeleri ve dünyada bir ilk “Çocuk Köyü” başta olmak üzere; parklar, bahçeler, kültür, sağlık, spor merkezleri, okullar, camiiler ve niceleri…” şeklinde konuştu. Üsküdar’ın doğal dokusunun korunarak günün ihtiyaçlarının karşılanacağı 7’den 70’e herkese dokunacak olan 81 büyük proje ile Üsküdar’ın çehresi güzelleşecek.

Reklamı Geç